Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Сумщини підвела підсумки операції «Мігрант-2019»
Опубліковано 21 листопада 2019 року о 11:18

Основна мета операції - запобігання і протидія нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України в міграційній сфері.

В рамках цих оперативно-профілактичних заходів працівники поліції Сумщини систематично перевіряли місця ймовірного перебування чи найбільшого скупчення іноземців, а також відпрацьовували з метою виявлення порушників міграційного законодавства ринки, гуртожитки, розважальні заклади і заклади громадського харчування, залізничні станції та автовокзали.

Так, під час перевірки документів глухівські полісмени встановили, що п‘ятеро іноземців, троє чоловіків та дві жінки, протягом тривалого часу незаконно перебувають на території України. На чужоземців склали адміністративні протоколи за ознаками ст. 203 КУпАП, наразі вирішується питання про видворення їх у місячний термін за межі нашої держави. Додатково направлено два подання про скорочення їм строку тимчасового перебування на території України.

Загалом же, за період проведення профілактичної операції на території області виявлено 6 кримінальних правопорушень, скоєних іноземцями, з яких: 3 – за вчинення крадіжок, по одному – за незаконне поводження зі зброєю, за підробку номерів вузлів чи агрегатів транспортного засобу та за пропозицію неправомірної вигоди  службовій особі.

Відносно іноземців-правопорушників правоохоронці склали 223 адміністративні протоколи, штрафи за якими складають загальну суму у 35751 грн.

Станом на 19.11.2019 до підрозділів ДМС області направлено 12 подань про скасування посвідки на тимчасове проживання в Україні, з яких жодного не задоволено, 2 подання про скасування посвідок на постійне проживання, 3 подання про скасування дозволу на імміграцію. Подано 46 подань про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства в країну походження, з яких 44 задоволено, та ще 36 подань про заборону в’їзду іноземців та особам без громадянства в Україну (задоволені всі).

На сьогодні час на території області зареєстровано майже вісім з половиною тисяч іноземців на постійне місце проживання, з яких в обласному центрі – 2580 осіб.

Відділ комунікації  поліції Сумської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux