Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція розслідує причини та обставини двох автоаварій, в яких потерпіли пішохід та велосипедист
Опубліковано 08 січня 2020 року о 14:02

Обидва ДТП сталися в переддень Різдва, на автошляхах Великописарівського та Тростянецького районів. У першому під колеса легковика потрапив 17-річний пішохід, у другому – 40-річний велосипедист.

Інформація про першу дорожньо-транспортну подію надійшла до поліції  вранці, близько 08:00.

Як з‘ясували працівники слідчо-оперативної групи, що прибули на місце події, 29-річний водій Міцубіші Лансер, рухаючись автотрасою Охтирка-Велика Писарівка, не справився з кермом, в результаті чого седан збив 17-річного юнака, перетнув узбіччя та перекинувся на лівий бік.

З отриманим переломом лівого стегна хлопця доправили до  місцевої лікарні. Попередньо, обидва учасники ДТП були тверезі. Як припускають правоохоронці, причиною аварії могла стати ожеледиця; втім, в рамках відкритого за ознаками  ч.1 ст. 286 КК України  кримінального провадження призначено ряд експертиз, результати яких мають остаточно з‘ясувати це питання.

Інформація про друге ДТП надійшла до поліції близько десятої вечора. Рухаючись вулицею одного з сіл Тростянецького району, місцевий 26-річний водій ВАЗ-2106 допустив наїзд на 40-річного велосипедиста, що їхав узбіччям у попутному напрямку.

Як встановила працівники слідчо-оперативної групи, автомобіль після скоєного зіткнення протягнув чоловіка разом з велосипедом дорогою ще близько ста метрів. В результаті потерпілого з важкими травмами у неконтактному стані доправили до реанімації;  сам водій, попередньо, перебував у стані алкогольного сп‘яніння. Наразі в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками ч.1 ст. 286 КК України,  призначено ряд експертиз, тривають слідчі дії.

Наразі обидві машини з місць події вилучені та поміщені на спеціальні штрафмайданчики.

Працівники поліції знову нагадують водіям транспортних засобів про необхідність бути відповідальними за кермом. Вирушаючи в дорогу, слід врахувати погодні умови та стан дорожнього покриття, вчасно змінити шини автомобіля, перед виїздом перевірити технічний стан машини та потурбуватися про наявність аптечки, вогнегасника, шанцевого та слюсарного інструмента.

Тож будьте уважні, дотримуйтесь правил дорожнього руху і завжди щасливо повертайтеся додому.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux