Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Начальник ГУНП області розповів про роботу поліції під час проведення виборчої кампанії
Опубліковано 13 лютого 2019 року о 18:29

Микола Лушпієнко та його заступники взяли участь в спільній прес- конференції з представниками Громадянської мережі ОПОРА, яка відбулась сьогодні в Сумському прес-клубі. Спілкуючись з журналістами , він розповів про реагування правоохоронців на заяви щодо можливих порушень, пов’язаних з виборчим процесом , а також ознайомив із завданнями, які покладені на правоохоронців в цей період.

         Розпочали захід представники ОПОРИ. Координатор ОПОРИ в Сумській області Ірина Стегній розповіла про прояви активності зареєстрованих кандидатів у Президенти, перші виявлені порушення з боку учасників виборчого процесу та звернення з цього приводу до поліції. А громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області Валентина Волік поділилась результатами перших заходів та ініціатив, спрямованих на попередження виборчих злочинів у регіоні.

«У рамках передвиборної кампанії Сумщину відвідали вже п’ять кандидатів у Президенти України . Порушень публічної безпеки та порядку під час проведення кандидатами зустрічей з виборцями не допущено, - зазначив у своїй промові до присутніх очільник поліції Сумщини. - Станом на 13 лютого на території Сумської області зареєстровано тринадцять заяв, пов’язаних із виборчою кампанією, з яких шість – стосувались порушень порядку виготовлення та розповсюдження матеріалів передвиборної агітації, три - можливого підкупу виборців, ще чотири мали інший характер: порушення законодавства про рекламу, викрадення таблички з приймальні осередку однієї з партій, пошкодження фарбою білборда кандидата в президенти. За результатами розгляду зазначених заяв та повідомлень у трьох випадках інформація не підтвердилася, вісім матеріалів розглянуто відповідно до ЗУ «Про звернення громадян», і ще по трьох матеріалах перевірка триває».

Микола Лушпієнко акцентував увагу присутніх, що задля забезпечення проведення виборів без фальсифікацій та підкупу, належної охорони громадського порядку та виборчої документації, буде задіяна максимальна кількість поліцейських, а також працівників інших правоохоронних органів.

 «Жоден з кандидатів не отримає від МВС та Національної поліції України ніяких преференцій, - підкреслив керівник ГУНП. - Для відстеження ситуації та своєчасного реагування на події, пов’язані із виборчим процесом, в ГУНП створено робочу групу з числа досвідчених працівників слідства, карного розшуку та інших підрозділів. Аналогічні робочі групи створено у всіх територіальних відділах та відділеннях поліції області. На початку лютого проведено 2 робочі зустрічі керівництва ГУНП та представників громадянської мережі «ОПОРА», у ході яких обговорено питання взаємодії, здійснено обмін контактними даними, у тому числі для налагодження співпраці на місцевому рівні».

 Журналісти також мали нагоду задати свої запитання та почути на них відповіді від присутніх на прес-конференції заступників начальника ГУНП області – Олега Григорова та Володимира Бабича

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux