Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині поліція вшанувала пам’ять загиблих учасників бойових дій в Іловайському котлі
Опубліковано 29 серпня 2018 року о 13:00

Поминальні заходи пройшли в усіх відділах та відділеннях поліції області.  В Сумах керівний та особовий склад поліції провели скорботний молебен за загиблими у храмі Святого апостола Андрія Первозваного,  а в регіональних підрозділах  запалили свічки  на честь загиблих  героїв та вшанували їх хвилиною мовчання.

Щоденна ранкова відео-селекторна нарада в Головному управлінні поліції розпочалась з хвилини мовчання. Так поліцейські області, переважна більшість з яких є учасниками АТО,  вшанували пам'ять українських військових, які чотири роки тому в цей день загинули в Іловайську та Дебальцевому.  Очільник поліції  Сумщини Микола Лушпієнко нагадав хронологію подій під Іловайськом у 2014 році. Тоді  українським військовим майже вдалося оволодіти містом, та Росія кинула супротив них свої регулярні війська. В результаті українські військові потрапили в оточення.   29 серпня бойовики запропонували відкрити для них «зелений коридор». І як тільки українські колони рушили, вони цинічно і холоднокровно  відкрили вогонь на ураження.

«Згідно з даними Генпрокуратури України, тоді загинули 366 українських вояків, 429 - отримали поранення, 300 - потрапили в полон. Щоправда, учасники тих подій, які вижили, називають більші цифри загиблих. Серед полеглих під Іловайськом є і військові з Сумщини. Їх імена навічно залишаться в наших серцях», - підкреслив Микола Лушпієнко .  Він запросив всіх присутніх, а також керівників інших підрозділів поліції, взяти участь у поминальному молебні в храмі Святого апостола Андрія Первозваного Української православної церкви Київського патріархату в Сумах.

Місце проведення молебну було обрано не випадково – саме цей храм був відкритий на честь українських воїнів, які віддали свої життя за волю і незалежність нашої держави.

Священик, отець Владислав Чайка, під час панахиди поіменно згадав кожного жителя Сумщини, який загинув, захищаючи Україну від ворожої навали. А правоохоронці, багатьом з яких теж у 2014-2015 роках довелося зі зброєю в руках боронити країну, пом’янули і своїх полеглих колег.

До пам’ятного хреста біля  церкви  працівники поліції склали квіти та свої молитви за загиблих воїнів, які відстоювали суверенітет та недоторканість держави. А продовження цих молитов  в кожному територіальному підрозділі області були запалені поминальні свічки.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux