Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині поліція затримала чоловіка за підозрою у розбещенні неповнолітніх
Опубліковано 30 серпня 2018 року о 12:54

Аби затримати розпусника, який полюбляв «відпочивати» з малолітніми хлопчаками, працівники кримінальної поліції Конотопу розгорнули справжню операцію. Перевдягнувшись у камуфляжну форму, вони кілька годин чатували на зловмисника у засідці. А коли той з‘явився на черговий «пікнік» з чужими дітьми, правоохоронці, аби завчасно не сполохати підозрюваного, під виглядом заблукалих грибників наблизились до нього та надягли кайданки.

До поліції Конотопу звернулися громадяни, які повідомили, що з їх дітьми невідомий чоловік веде непристойні розмови. Через деякий час нове повідомлення – дана особа запропонувала дітям за винагороду піти з ним на відпочинок у безлюдне місце. Діти погодились.

Для того, щоб викрити та затримати розпусника, правоохоронцям довелося розгорнути цілу операцію - адже той був надзвичайно обережний, сторонився інших людей, а обране для «відпочинку» місце кілька разів обходив, видивляючись небажаних свідків.

Коли зловмисник пересвідчився, що його дії залишаться непоміченими, він почав змушувати хлопчиків роздягнутись, фотографував їх на цифровий фотоапарат та намагався схилити до вчинення певних дій. Саме в цей час його і затримали співробітники поліції.

Під час обшуку житла підозрюваного оперативники знайшли беззаперечні докази того, що чоловік не вдовольнявся звичайним спілкуванням з хлопчиками. «В його будинку ми виявили досить велику кількість дитячої порнографії: фотоальбоми, диски, відеокасети, фотоплівка. Також вилучені комп‘ютер  та апаратура для виготовлення фотознімків, - говорить  Володимир Ковальов, оперуповноважений сектору кримінального поліції Конотопського відділу поліції. – Зловмисник обирав дітей віком 10-12 років, в більшості - з неблагополучних сімей чи сиріт. Під приводом пляжного відпочинку чи влаштування пікніків велосипедом виїздив з ними в малолюдні місця, де й вчиняв розпусні дії. І хоча своє захоплення сприймав як легковажну гру, однак добре розумів серйозність таких вчинків, а тому був надзвичайно обережний та сторожкий. Сам затриманий зізнається – таким чином «спілкувався» з дітьми впродовж тривалого часу». 

Що цікаво – односельці характеризують затриманого як тихого, безконфліктного та привітного чоловіка. Родини не має, проживає сам, працює на залізниці..

Наразі розпусник затриманий. Стосовно нього відкрите кримінальне провадження за ознаками  ч.2 ст. 156 КК України (вчинення розпусних дій щодо малолітньої особи). Слідство з‘ясовує особи інших неповнолітніх потерпілих та перевіряє чоловіка на причетність до  створення та розповсюдження дитячої порнографічної продукції.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux