Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Застерегти і попередити: працівники поліції розповідають про існуючі шахрайські схеми та способи їх уникнення
Опубліковано 12 лютого 2019 року о 09:57

Через те, що жертвами аферистів найчастіше стають люди похилого віку, правоохоронці та соцпрацівники ведуть спільну профілактично-попереджувальну роботу, направлену на упередження скоєння таких злочинів.

Правоохоронці зустрілись з соціальними працівниками селищного центру соціального обслуговування населення в смт Вороніж Шосткинського району. До присутніх звернувся Леонід Ворона, старший дільничний офіцер поліції, який розповів як розпізнати шахрая, про найбільш популярні схеми афер та як слід діяти в ситуаціях, коли подзвонили так звані псевдополісмени, псевдобанкіри, якщо завітали незнайомці, і розповідають про грошову реформу та пропонують обміняти гроші, або, працівники газового господарства намагаються потрапити до будинку під приводом перевірки лічильників чи газового обладнання тощо.

 «З початку року поліцейські Шосткинського відділу поліції вже зареєстрували сім таких злочинів на території обслуговування, - розповідає Леонід Ворона. - Серед зловмисників – аферисти, що проводили обмін грошей, «телефонні» незнайомці, які видавали себе за банківських працівників та поліцейських, від рук яких найбільш постраждали літні люди. У всіх випадках мова йшла про гроші.  Якщо одні міняли старі купюри на неіснуючі нові (сувенірні), інші - «розблоковували» банківські картки, «вирішували кримінальні питання». Були й такі, які  заходили «попити води» чи «допомогти по господарству»  під виглядом соцпрацівників чи працівників інших установ, а після їх візиту у пенсіонерів зникали гроші та золото. Тому подібні зустрічі викликані необхідністю попередити населення про шахрайські схеми, які наразі широко використовують зловмисники задля власного збагачення».

Дільничний зазначив, що такі зустрічі будуть проводитися й надалі і запевнив, що поліцейські зроблять все від них залежне, аби попередити населення та запобігти скоєнню майнових злочинів, особливо стосовно людей похилого віку, пенсіонерів, інвалідів чи самотніх людей. Він закликав всіх присутніх прислухатись до їх порад та роздавав пам‘ятки-застереження як протистояти аферистам.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux