Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
За останню добу на Сумщині п‘ятеро неповнолітніх потрапили до лікарні з побутовими травмами
Опубліковано 27 березня 2019 року о 11:54

Двоє дітей госпіталізовані з опіками, троє – з отруєнням медпрепаратами. Працівники поліції перевіряють обставини цих подій та закликають батьків бути більш уважними і забезпечити своїм дітям безпечний побут та дозвілля.

Так, до роменської лікарні потрапили двоє неповнолітніх: півторарічний хлопчик з опіками живота, та тринадцятирічна дівчинка з отруєнням медикаментами. У першому випадку  дитина випадково перекинула на себе посудину з гарячою водою, у другому – переплутала блістери в упаковках.

До обласної дитячої лікарні госпіталізовані троє неповнолітніх пацієнтів. П‘ятнадцятирічному підлітку діагностовано опік верхніх дихальних шляхів, дворічній дівчинці та шестирічному хлопчику – отруєння медикаментами.

Наразі за кожним з цих фактів працівниками поліції ведеться відповідна перевірка, з‘ясовуються причини та обставини того, що трапилося.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян від неуважності, і закликають більш відповідальніше та ретельніше ставитися до безпеки своїх дітей.

Приберіть у недоступні для малюків місця медикаменти, елементи живлення, гострі та ріжучі предмети. Не залишайте  в зоні їхньої доступності  ємності з гарячими напоями, стравами чи водою. Також слід закрити спеціальними «заглушками» всі вільні електророзетки, та відімкнути від живлення всі не  потрібні на даний момент побутові прилади. Адже дуже  часто маленькі діти цікавляться увімкненими в мережу і залишеними «на хвильку» прасками, настільними лампами, масажерами, фенами, ремонтними інструментами тощо.

Розпочавши прибирання, тримайте подалі від дитячих рук всі пляшечки з миючими та чистячими засобами, всю побутову хімію зберігайте у недоступних для дітей верхніх полицях шаф чи в надійно закритих господарських приміщеннях.

Перевірте іграшки, аби видали з дитячого кошика зламані, з гострими краями, з занадто дрібними, а тому й небезпечними  для дитини деталями чи елементами живлення. Малеча може непомітно проковтнути таку «дрібничку», а це, у свою чергу, може спричинити  тяжкі, а іноді – й летальні наслідки.

Не залишайте вікна відкритими, коли у кімнаті залишається маленька дитина, ставте рами на вертикальне провітрювання та приберіть від вікна стільці, тумбочки та інші меблі, за допомогою яких маля може залізти на підвіконня. Не зайвим буде також зняти з рам ручки і поставити на вікна спеціальні захисні елементи.

Любителям домашнього квітникарства слід ретельно перевірити рослини і прибрати такі, що мають отруйний або їдучий сік. Також слід бути уважними, коли в квартирі чи будинку, де проживає або перебуває дитина, є домашні тварини.

Тож будьте уважні та обережні, організуйте дітям безпечний життєвий простір, і нехай вони ростуть сильними та здоровими.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux