Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Юрій Гамота – дільничний офіцер поліції, професіонал своєї справи
Опубліковано 18 червня 2020 року о 10:11

Капітан поліції  Гамота Юрій Олександрович обслуговує території п‘яти  сільських та селищних рад, де проживає близько 11 тисяч населення. За 7 років роботи дільничним він розкрив близько 200 злочинів, і нині заслужено користується авторитетом як у жителів населених пунктів, так і серед представників місцевої влади та самоврядування.

А все почалося з дитячої мрії. Маючи перед очима приклад батька,  хлопець мріяв одягнути форму правоохоронця, і «нести в люди справедливість і закон». Більше того, щоденно спостерігаючи за татком, він не тільки пишався ним і захоплювався його роботою, а й розумів усю важливість, відповідальність та значимість цієї професії для громади.

Свою службу юнак почав у 2013 році, після закінчення навчання в училищі первинної професійної підготовки. І був майже одразу призначений на посаду дільничного.  Керівництво підрозділу доручило йому досить непросту дільницю – Кияницьку сільську раду. На той час головою громади був Анатолій Рибальченко, колишній працівник органів внутрішніх справ. Він не лише ділився з молодим дільничним своїм досвідом роботи у правоохоронних органах, а й по можливості допомагав порадами. Саме робота цього тандему стала запорукою успішного початку служби тоді ще лейтенанта міліції. Згодом йому доручили ще одну дільницю, потім – ще одну, і нині капітан поліції Гамота обслуговує територію вже п‘яти сільських та селищних рад.

«На мій телефон чи не щогодини дзвонять жителі громад з заявами та повідомленнями про ті чи інші правопорушення, - говорить дільничний. – Це й скарги на дії сусідів, повідомлення про домашнє насильство, дрібні крадіжки тощо. Кожне таке повідомлення треба відповідним чином опрацювати, виїхати на місце події, поговорити як з самим заявником, так і з правопорушником,  поспілкуватися з можливими свідками та очевидцями. Робота вимагає постійного руху і комунікації, знання законодавчої бази, вміння орієнтуватися у ситуації, витримки, виваженості, а іноді навіть і почуття гумору».

За роки служби було багато і цікавих, і  важких випадків. Один з таких епізодів Юрій буде пам‘ятати завжди.  Це сталося взимку минулого року. Повертаючись додому з чергування, він помітив чоловіка, який з мішками у руках ліз через паркан. Поліцейський, запідозривши невідомого у крадіжці, вирішив уточнити ситуацію. Однак, тільки-но чоловік побачив, як до нього хтось наближається, одразу кинувся навтьоки. Це тільки підтвердило впевненість правоохоронця у його підозрах, і він кинувся за ймовірним злодієм. А коли наздогнав - той таки зізнався, що скоїв крадіжку чужого майна: побутової та комп’ютерної техніки. Всю «здобич»  у п‘яти мішках мав намір перенести додому і за найпершої ж нагоди збути якому-небудь покупцеві. Затриманий зловмисник, розуміючи, що за  крадіжку доведеться постати перед судом, навіть запропонував дільничному «владнати» справу грошима. Однак той не тільки відмовився, а й викликав на допомогу колег. Зрозумівши, що угоди не буде, зловмисник вдався до силового варіанту «вирішення проблеми». Під час затримання агресивного чоловіка, дільничний отримав чисельні тілесні ушкодження, з якими ще довий час перебував на обліку у лікарні. Керівництво поліції належним чином оцінило хоробрість та мужність молодого правоохоронця, і нагородило його Почесною грамотою Міністерства внутрішніх справ України.

«За весь час своєї служби Юрій Гамота зарекомендував себе як відповідальний, наполегливий та сумлінний поліцейський, - говорить Сергій Денисенко, начальник сектору превенції Сумського районного відділу поліції. – Він завжди тактовний з громадянами, вміє вислухати людину, знайти для неї якщо не добру пораду, то теплі слова підтримки. Якщо цього потребує ситуація - у будь-який час готовий прийти на допомогу».

Незважаючи на той факт, що служба відбирає у молодого дільничного левову частку сил, часу і вмінь, Юрій залишається люблячим татком для своїх сина і донечки, коханим чоловіком для любої дружини, уважним сином і дбайливим господарем.  Яким би важким не видався робочий день, він завжди знайде добре слово і позитив для любих і люблячих його близьких людей. Більше того, - незважаючи на неймовірне завантаження, молодий чоловік знаходить час на хобі. Його захоплення – риболовля та моделювання безпілотних літаючих апаратів.

Озираючись на  пройдений шлях,  дільничний офіцер поліції  Юрій Гамота з упевненістю говорить, що зробив правильний вибір,  і ні про що не шкодує. В його планах на майбутнє – подальша служба в поліції, самовдосконалення та збагачення багажу знань діючого законодавства. У мріях – щаслива родина, а в пріоритеті – правопорядок на ввіреній йому дільниці, законність і спокій громадян.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux