Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вибухотехніки поліції Сумщини відзначають 28 річницю з дня створення служби
Опубліковано 13 червня 2023 року о 09:50

Вони, як ніхто інший знають, що таке ризикувати життям задля спокою населення, та щодня мужньо та впевнено виконують свою нелегку, небезпечну, кропітку роботу.


З дня звільнення Сумської області від російських загарбників, співробітники відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області щоденно здійснюють бойові виїзди, виявляють та знешкоджують боєприпаси російської армії та інші вибухонебезпечні предмети. Немає жодного населеного пункту вздовж кордону з росією, який не відвідали сапери поліції. 


«З весни минулого року і до сьогодні, спеціалістами відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області було здійснено 1597 бойових виїздів; виявлено і вилучено 3121 вибухонебезпечний предмет, знищено 1115 обстежено 4199 га території регіону, а крім того профілактично оглянуто на вибухонебезпечність  близько п’яти сотень місць масового перебування громадян», - говорить Ігор Черняк, начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області.


З часу звільнення захопленої ворогами території України, вибухотехніки поліції з Сумщини, у складі зведених загонів брали активну участь у розмінуваннях полів, доріг, інфраструктури населених пунктів Сумської, Київської, Харківської та Херсонської областей. 


Співробітники відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області розповідають, що попри всі труднощі та постійний ризик дуже люблять свою роботу, вважають її найкращою і пишаються тим, що й вони роблять все від них залежне задля скорішої перемоги над ворогом.


«І я, і мої колеги вибухотехніки поліції, розуміємо всю важливість того, що ми робимо. Тут наш фронт. Такий самий небезпечний і непередбачуваний, бо виїжджаючи на завдання, ми ніколи не знаємо, з чим сьогодні будемо працювати. Чи це будуть снаряди, які не вибухнули після пострілу з гармати, чи це буде робота на мінному полі, з метою його очищення, а може доведеться працювати з мінами пастками, які майстерно виготовляють і ставлять окупанти у найнесподіваніших місцях», - говорить Ігор Черняк.


Поліція Сумщини нагадує громадянам про небезпеку, яку несуть в собі боєприпаси, що не розірвалися, міни, та інші вибухонебезпечні предмети, тому  не варто ігнорувати спеціальні таблички та знаки, що попереджають про загрозу.




Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux