Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вибухотехніки поліції Сумщини щоденно перевіряють територію області на наявність вибухонебезпечних предметів
Опубліковано 22 липня 2024 року о 14:47

Мобільні групи відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області щоденно здійснюють бойові виїзди в райони, де знаходять вибухонебезпечні предмети, оглядають їх та знешкоджують, якщо в цьому є необхідність.


Вчора на лінію поліції 102 надійшли повідомлення про виявлення громадянами на території області залишків збитих силами оборони України двох ворожих ударних безпілотних апаратів типу «Шахед» та ракети. Мобільні групи відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області, прибувши на місця виявлення предметів, що можуть залишатися вибухонебезпечними, оглянула їх та вилучила рештки. Небезпеки для людей вони вже не становлять


«Останнім часом ворог масово використовує проти українців не лише артилерію, а й ударні дрони, які залітають вглиб Сумщини на десять і більше  кілометрів від лінії кордону, цілять по цивільних автомобілях, сільгосптехніці, тракторах та комбайнах, будівлях і людях. Зважайте на це, не забувайте про небезпеку можливого ураження такою зброєю, будьте пильні. Якщо такий дрон впав і не вибухнув, не підходьте, не чіпайте, не беріть до рук вибух може статися будь-якої миті. Крім того небезпеку становлять і нерозірвані боєприпаси з ракет типу «Іскандер» з касетною бойовою частиною. Деякі з  суббоєприпасів не вибухають після падіння, залишаються нерозірваними, тому можуть становити загрозу для всього живого довгий час. Уже в цьому році були випадки, коли на різного роду вибухонебезпечних предметах підривалися та гинули люди і тварини. Тому ще раз наголошую про пильність, особливо у прикордонних районах. Слухайте небо, і не забувайте уважно дивитись собі під ноги,» - коментує начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.


Поліція радить громадянам задля їхньої безпеки не відвідувати території, де відбувалися бої і які піддаються обстрілам ворога з будь-якої зброї.  Пам’ятайте, що наша область прикордонна, тож аби унеможливити наступ ворога, на багатьох ділянках вздовж державного кордону обладнані мінні поля. 


«Не ігноруйте таблички і знаки  що попереджають про мінну небезпеку. Бережіть своє життя і здоров’я, та життя і здоров’я близьких вам людей», - говорить начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк. 


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux