Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вибухотехніки поліції Сумщини: без права на помилку
Опубліковано 13 червня 2024 року о 12:05

Починаючи з 13 червня 1995 року своє професійне свято відзначають українські вибухотехніки. Сьогодні виповнюється 29 років від дня створення цієї служби у складі Національної поліції. Відділ вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Сумській області – це один з тих підрозділів, який щодня виконує бойові завдання на небезпечних територіях нашої області.


Працівники ВВТС здійснюють десятки виїздів за день, сотні за тиждень. З початку повномасштабного вторгнення було розміновано велику кількість територій як Сумської області, так і здійснюючи виїзди на ротації до інших областей, таких як Київської, Харківської та Херсонської. За словами одного з вибухотехніків, кожен виїзд на виклик або завдання - це як прожити новий епізод та відкрити для себе щось невідоме.


Для того, щоб наша земля була якісно очищена від різноманітних вибухових предметів та боєприпасів західні партнери надають для цього всебічну підтримку. Зокрема, вже передали на потреби вибухотехніків роботизовану систему для знищення небезпечних знахідок на місці, спеціальний захисний костюм сапера, а також, так звану, механічну руку для дистанційної роботи з вибухівкою, зокрема мінами різної модифікації. Все це надсучасне закордонне обладнання дозволяє перш за все зберегти життя та здоров’я спеціаліста, що є головною цінністю у кожному бойовому підрозділі.


Спеціалісти-вибухотехніки навіть під час військових дій продовжують вдосконалювати свої знання й навички. Це стосується як теоретичної, так і практичної складової. Адже, їм доводиться зустрічатися з боєприпасами чи вибуховими речовинами, які мають вдосконалений спектр дій та можуть поводити себе непередбачувано. Майже у кожного вибухотехніка є сертифікат міжнародного рівня, який свідчить про їх високу кваліфікацію.


Завдячуючи таким спеціалістам, як вибухотехніки, які мають велику цінність для країни, що воює, мешканці Сумської області можуть почувати себе у відносній захищеності, та знати про те, що будь-якої миті вони можуть звернутися по допомогу до поліцейських для очищення нашої рідної землі від небезпечних знахідок, які становлять велику небезпеку для цивільного населення, а надто дітей.


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux