Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вибухотехніки поліції провели заняття з мінної безпеки для колег із різних служб
Опубліковано 07 червня 2024 року о 16:20

Сьогодні начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк провів демонстраційно-ознайомчу лекцію щодо безпечного поводження при виявленні вибухонебезпечних предметів для працівників управління головної інспекції, відділу організаційного забезпечення діяльності місць тимчасового тримання осіб та працівників сектору запобігання корупції ГУНП в Сумській області.


Вибухотехнік поліції розповів колегам про види вибухових пристроїв та про необхідність дотримання обов’язкових і чітких заходів безпеки з вибухонебезпечними предметами, виявленими під час несення служби та поза її межами. Фахівець вибухотехнічного підрозділу продемонстрував найбільш поширені вибухонебезпечні предмети, які використовують рф.


Поліцейський детально розповів про різновиди, технічні характеристики та вибухову потужність боєприпасів та інших небезпечних предметів, які несуть загрозу життю і здоров'ю.


Потім вибухотехнік продемонстрував міні-експозицію у вигляді муляжів гранат, кількох різновидів мін та іншого військового спорядження – про кожен із цих експонатів він детально розповів колегам. Зокрема поліцейський повідомив, що такі небезпечні предмети, що візуально нагадають метеликів, вибухотехніки знаходять навіть у дитячих іграшках.


«Необхідно пам’ятати, що при випадковому виявленні вибухонебезпечного предмета, до нього не можна навіть торкатися – це дуже небезпечно. Необхідно уникати будь-яких дій зі знахідками або підозрілими предметами, які можуть виявитися вибуховими пристроями, – це може призвести до їх вибуху, численних жертв і руйнувань», – зазначив Ігор Черняк.


Наприкінці заходу вибухотехнік порекомендував колегам в екстремальних ситуаціях не піддаватися паніці намагатися заспокоїтися та тримати ситуацію під контролем. Адже при виявленні вибухонебезпечного предмета або предметів підозрілого характеру лише безумовне виконання заходів безпеки є гарантією того, що не станеться випадку, що призведе до поранення чи загибелі.


Отримані знання допоможуть поліцейським під час виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій, евакуації громадян, перебування на місці події, та при виявлення боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.


Відділ комунікації поліції Сумської області




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux