Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Ваш банківський рахунок намагались зламати»: зловмисники продовжують використовувати перевірену шахрайську схему
Опубліковано 05 лютого 2024 року о 10:13

Минулими вихідними до поліції Сумщини звернулися чотири мешканці області з повідомленнями щодо вчинення шахрайств. Зловмисники за допомогою вигаданих легенд змогли видурити у громадян близько 77 000 гривень. Поліцейські відкрили кримінальні провадження та шукають осіб, причетних до вказаних злочинів.


До поліції звернулася мешканка Охтирки та повідомила, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником однієї з банківських установ. У телефонній розмові жінці повідомили, що її картковий рахунок намагалися зламати. У подальшому потерпіла почала отримувати смс-повідомлення про те, що з її банківської картки було знято грошові кошти.


Схожа ситуація сталася й з мешканкою обласного центру, якій псевдопрацівник банку повідомив, що у її акаунт в банківському мобільному застосунку намагалися увійти невідомі. Згодом, потерпіла зайшла у мобільний додаток, після чого їй почали надходити смс-повідомлення про зняття коштів з її рахунку.


У Липовій Долині заявник за допомогою сайту інтернет-оголошень розмістив інформацію про продаж товару. Згодом, чоловіку в одному з месенджерів надійшло повідомлення з пропозицією придбати товар та надіслано посилання на сервіс онлайн-доставки. Останній перейшов за посиланням, після цього з його картки було знято грошові кошти.


Подібний випадок стався й з мешканцем Шостки. Він розмістив оголошення про продаж товару, після чого отримав повідомлення від псевдопокупця з посиланням. Перейшовши за ним заявник вказав свої особисті дані та дані своєї банківської карти. Згодом, чоловік зайшов до свого банківського мобільного додатку та виявив, що з його вищевказаної карти зникли гроші.


За даними фактами поліцейські відкрили кримінальні провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Розпочато досудове розслідування.


Поліція Сумщини нагадує громадянам: отримавши дзвінок від невідомої особи, яка представляється працівником банку, не надавайте жодних особистих даних щодо себе чи свого банківського рахунку. Це шахраї!


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux