Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Сумах за ініціативи Громадської ради при МВС за «круглим столом» обговорили питання застосування антикорупційного законодавства
Опубліковано 29 листопада 2019 року о 18:00

В заході взяли участь близько трьохсот осіб. До  обговорення заявленої теми долучилися провідні викладачі та науковці Національної академії внутрішніх справ України, керівники Сумської обласної державної адміністрації, силових структур області та представники громадськості. Перебували на відеозв‘язку і представники влади міст обласного підпорядкування та районів області.

Засідання «круглого столу» проходило в приміщенні Сумської обласної державної адміністрації. Ініціатором проведення заходу виступив голова Громадської ради при МВС, який також очолює Центр запобігання та протидії  корупції, Володимир Мартиненко.

Зустріч відкрив заступник голови облдержадміністрації Іван Боршош. Він привітав учасників «круглого столу», зазначивши важливість  та актуальність  запропонованої  до дискусії теми, і висловив надію, що напрацьовані в ході обговорення рішення й пропозиції у подальшому будуть подані на розгляд законотворцям.

Звертаючись до присутніх, Володимир Мартиненко зазначив, що Громадська рада при МВС ініціює проведення  подібних заходів в усіх регіонах України. На сьогодні їх вже проведено 10. Але Сумщина – це перший регіон, де «круглий» стіл» відбувся за участі і при підтримці обласної адміністрації. Попередні «круглі столи» та наукові конференції проводились на базах навчальних закладів системи МВС України.

«Результати роботи цілого ряду зустрічей ми підсумуємо вже в Києві. Однак ми зараз можемо сказати – у нас є досить вагомі напрацювання. Піднята нами проблематика полягає в тому, що в антикорупційне законодавство постійно вносяться зміни. Але ті спеціалісти, хто стикається у своїй роботі з цими нормативно-правовими актами, пропонують свої доповнення, продиктовані практикою та життям. Тож наше завдання – гармонійно і ефективно поєднати досягнення правників-науковців та практичний досвід  застосування антикорупційного законодавства. І досвід  Сумщини в цьому питанні нам буде надзвичайно корисний».

Запрошений до дискусії керівник поліції Сумщини Руслан Пиняга ознайомив присутніх з роботою поліції  по боротьбі з корупцією у регіоні і навів конкретні приклади. Так, лише за 10 місяців цього року слідчі підрозділи закінчили розслідування 82 кримінальних проваджень про вчинення 94 корупційних кримінальних правопорушень відносно 84 осіб. Він запевнив, що поліція й надалі буде якнайретельніше проводити розслідування корупційних правопорушень, насамперед за фактами прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовими особами.

До обговорення піднятих проблемних питань долучилися всі учасники «круглого  столу».  Дискусія виявилась досить жвавою, і підняла до розгляду та опрацювання додатково ще кілька тем, що стосувались як самого процесу досудового розслідування корупційних діянь, так і їх судового розгляду.

Напрацьовані рішення та подані пропозиції в подальшому будуть розглянуті на  підсумковій річній конференції і знайдуть своє втілення у практичному застосуванні в роботі правоохоронних органів.

Відділ комунікації поліції Сумської області  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux