Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Сумах працівники поліції та рятувальних служб провели практичний семінар для освітян міста
Опубліковано 18 квітня 2018 року о 11:30

Як забезпечити дитині безпеку в умовах навчання, дозвілля та відпочинку, як організувати  безпечне середовище у навчальному закладі,  що для цього повинні вміти та знати працівники шкіл та вчителі, - ці та багато інших питань були обговорені під час практичного семінару «Показовий День цивільного захисту», що відбувся у Сумській загальноосвітній школі №6 .

Показові навчання були організовані для методистів інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Сумської міськради,  керівників шкіл, відповідальних з питань цивільного захисту, протипожежну безпеку, представників  Сумського навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності. Семінар відбувся у два етапи: перший - пленарне засідання учасників та запрошених спеціалістів, і друга частина – безпосередньо показові виступи спеціальних та рятувальних служб.

Під час засідання  обговорювались питання по вдосконаленню форм і методів роботи керівників навчальних закладів щодо забезпечення безпеки учнів та запобігання виникнення надзвичайних ситуацій, відпрацювання алгоритму дій при виникненні пожежі чи виявленні небезпечного предмету, а також прищеплення  школярам, викладачам та працівникам шкіл необхідної моделі поведінки в разі виникнення небезпеки.  Присутнім розповіли, які методи мають бути вжиті в кожному навчальному закладі міста, аби в разі виникнення надзвичайної ситуації можна було уникнути жертв серед дітей, педагогів та обслуговуючого персоналу. Крім того, освітян ознайомили з пожежонебезпечною ситуацію в області та розповіли про нові ризики на автошляхах, що виникають в результаті поширених в останній час екстремальних захопленнях підліткової та студентської молоді, а також про небезпеку, що може чатувати на  дітей  в інтернет-просторі.

Втім, основне практичне дійство розгорнулось на спортивному майданчику. На виділених методичних секторах розгорнули свої експозиції фахівці спеціальних служб – полісмени-вибухотехніки, інспектори-кінологи, екіпаж служби надзвичайних ситуацій та водолази-рятувальники. Вони не лише продемонстрували свої вміння та навички по рятуванню людей від тих чи інших загроз, а й розповіли про правила безпечного поводження в разі виникнення критичних чи надзвичайних ситуацій.

Інспектор вибухотехнічної служби ГУНП області Віталій Манько познайомив  учасників тренінгу з найбільш поширеними видами вибухових пристроїв та речовин та показав макети гранат, мін, саморобних вибухових пристроїв і вибухових пакетів.

Інспектор-кінолог Євгеній Кофтуненко та фахівець Кінологічного центру Олена Гладкова продемонстрували роботу своїх вихованців: німецькі вівчарки Герда й Лідер шукали приховану зброю та вибухівку, виконували команди з основного курсу слухняності, поданих інструктором голосом та жестами, а також показали навички затримання правопорушника.

Працівники державної служби надзвичайних ситуацій, у свою чергу, показали розгортання спец обладнання та  роботу екіпажа спеціалізованого авто по локалізації та ліквідації пожежі.

Рятувальники-водолази  розповіли про небезпеки, що можуть очікувати відпочивальників під час купального сезону, та ознайомили всіх цікавих зі спеціальним обладнанням, котрим користуються під час рятування потопельників.

За словами учасників семінару, такі заходи вкрай важливі та актуальні, особливо враховуючи події в зоні АТО та надзвичайні ситуації в інших державах, коли під час пожеж та вибухів гинуть діти. Говорять: було дуже пізнавально та цікаво спостерігати за роботою загальновизнаних фахівців, до того ж, за непередбачуваних ситуацій знання певного алгоритму дій може реально врятувати чиєсь життя і здоров’я.

«Наше завдання, - говорить інспектор  ювенальної превенції ГУНП області Олександр Галицький, – забезпечити максимальну безпеку юним українцям, навчити їх  розпізнавати небезпеку, правильно на неї реагувати та правильно діяти у надзвичайних ситуаціях. Для цього ми проводимо  профілактичні бесіди як з учнями шкіл, так і з педагогічними колективами, з батьками, і студентською молоддю. Сьогодні фахівці цілого ряду рятувальних та спеціальних служб розповіли, як правильно діяти в тих чи інших випадках, коли виникає не просто критична, а надзвичайна ситуація. Ми й в подальшому будемо проводити такі зустрічі, і не тільки в обласному центрі, а й в інших населених пунктах нашої області. Адже безпека дітей – одне з перших завдань нашого суспільства».

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux