Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Сумах поліція охорони затримала юнака, який намагався обікрасти дитячий садочок
Опубліковано 24 квітня 2019 року о 13:45

Спритний хлопчина вже й раніше потрапляв у поле зору працівників поліції за скоєння  групового злочину, однак цього разу «на справу» вирушив самотужки. Працівники групи реагування поліції охорони, що прибули на спрацювання обладнаної в садочку кнопки «терміновий виклик поліції», затримали його та доправили до найближчого відділку поліції, де з ним наразі спілкуються слідчі.

Подія трапилася в обласному центрі, в одному з дошкільних дитячих закладів о пів на третю ранку. Сторож садочка, почувши підозрілі звуки, що долинали зовні, тихенько вийшов оглянути територію. І побачив біля одного з вікон вже зняту сітку-«москітку». А поруч стояв молодий чоловік з ліхтариком. Сторож негайно натиснув кнопку «терміновий виклик поліції», і щоб утримати підозрілого юнака на місці, зав‘язав з ним розмову. Однак варто було службовому автомобілю поліції охорони з‘явитися з-за рогу найближчого будинку, як хлопець негайно дременув через паркан геть.

Працівники групи реагування опитали сторожа, і, маючи прикмети ймовірного злодія, приступили до відпрацювання вулиць, в напрямку яких той подався. І вже за півтори години знайшли його в сусідньому мікрорайоні. Як з‘ясувалось,  дорогою за цей час хлопчина  встиг «зазирнути» до офісу однієї з компаній - мобільних операторів, оскільки при затриманні в його рюкзаку знаходився монітор, аудіоколонки та обігрівач, яких при «відвідинах» дитсадка у нього ще не було. Наразі юнака доправили до Сумського відділу поліції, де з ним в рамках кількох відкритих кримінальних проваджень наразі спілкуються слідчі.

«Цей випадок став ще одним яскравим прикладом того, що злочин краще упередити, аніж потім рахувати збитки та відновлювати втрачене майно, - говорить командир батальйону Управління поліції охорони в Сумській області Юрій Курако. – Встановлення кнопки «терміновий виклик поліції» дозволяє власникам уникнути зайвих матеріальних  та фінансових втрат, а нам – швидко прибувати на місце події і затримувати  зловмисників «гарячим слідом», а то й просто під час скоєння ними злочину».

Адміністрація дитячого дошкільного навчального закладу дякує правоохоронцям зі їх оперативність та сподівається на подальшу плідну співпрацю заради благополуччя та безпеки вихованців та обслуговуючого персоналу садочка.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux