Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Сумах поліцейські навчали дітей безпеці
Опубліковано 10 липня 2024 року о 14:59

Сьогодні в обласному центрі працівники поліції зустрілися з дітьми з родин військовослужбовців, які зараз захищають Україну від ворога та сім’ями, що постраждали внаслідок російської агресії і провели з ними заняття з безпеки в умовах правового режиму воєнного стану.  


Такий урок на свіжому повітрі, однаково цікавий і для дітей, і для дорослих, став можливим завдяки ініціативі представника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини НПУ Євгенія Євтєєва. Він, а також співробітники Управління патрульної поліції, психолог Головного управління Національної поліції в Сумській області, співробітники кінологічної служби поліції, представники Комунальної установи «Центр учасників бойових дій Сумської міської ради» та представники Центру допомоги врятованим розповіли дітям та їхнім батькам багато цікавого та потрібного в нинішніх реаліях.


 Зокрема про те, що сьогодні Україна залишається найбільш замінованою країною світу, а Сумська область, межуючи з росією,  ще й піддається щоденним обстрілам з боку ворога. Тому треба обов’язково знати, як правильно діяти під час загрози авіаційного чи артилерійського ударів, що робити під час сигналу «Повітряна тривога», як діяти, коли вам на очі потрапить міна, снаряд, що не розірвався чи якийсь інший вибухонебезпечний предмет. Працівники поліції продемонстрували дітям фотографії боєприпасів, які використовують росіяни проти України, розповіли, яку загрозу несе кожен з них та подарували брошури з мінної безпеки. А співробітники Центру допомоги врятованим надавали дорослим членам родин юридичні поради та консультації.


Крім того, поліцейські нагадали дітям і дорослим правила поведінки на водоймах та біля них, Правила дорожнього руху, та навчали самостійно виготовляти світло відбивні флікери, аби водії могли вчасно помітити пішохода на дорозі у темний час доби.


Кінологи поліції, яких запросили на зустріч, виступити перед юними жителями міста, влаштували для глядачів справжнє свято. 


Працівники кінологічного центру, разом зі своїми вихованцями, продемонстрували багато чого цікавого. Зокрема, загальний курс слухняності тварини господарю, вміння службових собак йти по сліду та затримувати «злочинця».

Після показових виступів, як водиться, малечі дали змогу поспілкуватися, погратися та сфотографуватися зі службовими собаками, посидіти за кермом поліцейського автомобіля.


«Такі зустрічі поліцейських з дітьми сприяють систематичній підготовці молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій», - говорить Євгеній Євтєєв. 


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux