Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Лебедині поліцейські провели екскурсію для школярів
Опубліковано 11 червня 2018 року о 12:09

Під час літніх канікул поліцейські запросили на екскурсію до відділення поліції учнів пришкільного табору «Сонячний» місцевої загальноосвітньої школи № 3. Й окрім того, що з вихованцями провели профілактичні бесіди на теми безпечного відпочинку влітку, познайомили їх з роботою чергової частини, спецзасобами та засобами озброєння працівників поліції.

Дітей зустрічав Дмитро Кулагін, інспектор ювенальної превенції місцевого відділення поліції. А сама екскурсія традиційно розпочалася з чергової частини, де поліцейський розповів учням про порядок реєстрації повідомлень та заяв про правопорушення і події та подальше реагування на них місцевих правоохоронців. Говорили про роботу поліції загалом та про роботу окремих служб, про затримання злочинців, про розкриття злочинів та про те, яке покарання можуть понести неповнолітні у разі скоєння злочинів чи правопорушення. Школярам роз’яснили їх права вдома та в школі, про наслідки вживання алкоголю чи наркотиків, про першочергові дії в разі виявлення небезпечних предметів на вулиці та про правила поведінки під час літніх канікул.
Школярі побували у різних кабінетах, де працюють поліцейські, відвідали штрафмайданчик та побачили автомобілі після аварій. Але найбільше захоплення викликала кімната озброєння. Хлопці та дівчата приміряли спорядження поліцейського, серед чого бронежилети різного класу захисту, захисні шоломи, гумовий кийок, кайданки, тощо.

За словами Дмитра Кулагіна, подібні заходи для школярів міста є традиційними. Таким чином поліцейські демонструють, що двері поліції завжди відкриті. І кожен в разі потреби може звернутись за допомогою чи консультацією. 
Школярі не соромились, задавали питання. Деякі з них зазначали, що багато дізнались нового, і, можливо, в подальшому це вплине на вибір майбутньої професії. Дівчатка, наприклад, говорили, що ніколи не тримали справжню зброю, а хлопців більше вразив службовий автомобіль, де кожен міг посидіти за його кермом.

Задоволені залишились усі. Діти в свою чергу подякували за гостинність, а вчителі висловили сподівання, що невимушена атмосфера зустрічі сприятиме кращому порозумінню з правоохоронцями та вплине на правосвідомість учнів. Після чого поліцейський побажав всім гарно відпочити та набратись сил перед новим навчальним роком.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux