Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Головному управління поліції Сумщини вшанували колег-«чорнобильців»
Опубліковано 13 грудня 2019 року о 14:27

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС в Головному управлінні Національної поліції в Сумській області відбулись заходи, в яких прийняли участь начальник ГУНП в Сумській області Руслан Пиняга, голова Сумської обласної ветеранської організації Асоціації ветеранів МВС України Петро Дяченко, представники Сумської обласної асоціації працівників органів внутрішніх справ - учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, працівники та пенсіонери-ліквідатори.

Для ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській станції, яка сталася 33 роки тому, були задіяні тисячі наших співвітчизників різного фаху та соціального стану: військові, медики, науковці, шахтарі й т.і. Однак найпершими, хто взяв на себе удар, були саме працівники ОВС – міліціонери та пожежники. Більше п‘ятисот правоохоронців Сумщини, дванадцять медиків з лікарні тодішнього УВС області вирушили до Чорнобиля, аби зупинити катастрофу. «Щороку ми віддаємо данину пам’яті справжнім професіоналам своєї справи, тим, хто врятував людство від екологічної катастрофи, проявив героїзм, самовідданість та мужність в екстремальних умовах під час ліквідації найбільшої техногенної катастрофи планети, зробив все можливе, щоб не допустити страшних наслідків для держави та Європи, – відзначив начальник ГУНП в Сумській області Руслан Пиняга. – Низько схиляємо голови перед тими, хто ціною власного життя врятував світ від страшного лиха і щиро дякуємо всім, хто випробував на собі руйнівну силу радіації, кому дорогою ціною далося забезпечення публічної безпеки у ті нелегкі часи».

Присутні у залі хвилиною мовчання вшанували пам‘ять загиблих ліквідаторів чорнобильської техногенної катастрофи.

«Незламна витримка та міцна сила духу назавжди залишаться у серцях молодого покоління нинішніх працівників поліції бездоганним зразком благородства і патріотизму, – говорить голова Сумської обласної ветеранської організації Асоціації ветеранів МВС України Петро Дяченко. – Сьогодні державні та благодійні організації допомагають їм ліками, путівками на лікування. В силу своїх можливостей опікуємось нашими «чорнобильцями» й ми. Хочу ще раз побажати їм міцного здоров‘я, довгих років життя та Божого благословення».

Керівництво Головного управління Національної поліції в Сумській області, ветеранської організації, Сумської обласної Асоціації «Чорнобиль» МВС України відзначили запрошених героїв-ліквідаторів Почесними грамотами та подяками й побажали їм міцного здоров’я, миру, щастя, благополуччя, родинного тепла й злагоди, успіхів та нових досягнень у житті.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux