Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Головному управлінні поліції області відбулися навчальні збори для керівників районних підрозділів поліції
Опубліковано 19 січня 2019 року о 09:22

Заняття були організовані з функціональної, тактичної і фізичної підготовки. Після лекцій та тренувань начальники територіальних підрозділів взяли участь у психологічному тренінгу з ефективного керівництва.

Загальновідомий той факт, що керівник повинен бути взірцем для своїх підлеглих як за своїми діловими, так і моральними якостями. В поліції цьому питанню приділяють  чимало уваги, адже від організації роботи кожного поліцейського, від його професіоналізму та вміння швидко вирішувати поставлені завдання, вмінню орієнтуватися у ситуації і швидко приймати правильні, чітко виважені рішення, нерідко залежить здоров‘я та життя пересічної людини. Вимоги до керівника територіального підрозділу, звичайно,  більш суворіші.  Він повинен бути не лише  професіоналом у своїй справі, а й добрим організатором, відмінним тактиком і аналітиком, вміти чітко планувати роботу всього підрозділу, при цьому враховуючи безліч факторів, і, безумовно, мати тверді моральні принципи та певні психологічні якості та властивості. Не останньою в цьому списку є й фізична підготовка.

Тож, як швидко та правильно знешкодити  зловмисника, як відібрати чи вибити у нього зброю, як захистити себе і затримати нападника – саме ці навички та вміння відпрацьовували керівники районних підрозділів поліції  області у спортивній залі під час навчальних зборів.

Затим – функціональна і тактична підготовка. Після кількох годин ознайомлення з останніми змінами в законодавстві та з новими методами організації роботи підпорядкованого підрозділу, учасники занять зустрілися зі спеціалістами відділу психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в області. Мета зустрічі – в процесі тренінгу навчитися ефективному керівництву та підвищити власні комунікативні навички.

Заняття складалося з кількох етапів. Перша - налаштування на активну співпрацю та створення довірливих взаємовідносин. Під час вправ керівникам потрібно було назвати по 3 своїх особистісних якості, що допомагають кожному з них в управлінській діяльності, та навчитися швидко визначати певні якості в інших людях.

Затим учасники обговорили найпоширеніші стилі управлінської діяльності, познайомилися з інформацією про основні існуючі психотипи особистості. як Спеціалісти-психологи  надали рекомендації, як ефективно спілкуватися і працювати з кожним з них.

"Надзвичайно приємно спостерігати за активністю, енергійністю та тим ентузіазмом, з яким учасники занять включалися в роботу під час виконання вправ чи обговорень, - зауважила Аліна Заброда, старший психолог відділу психологічного забезпечення УКЗ ГУНП області. – Ми сподіваємось, отримані знання та навички значно удосконалять їх управлінські та організаційні якості, що у свою чергу позитивно вплине на роботу територіального підрозділу в цілому».

Самі ж керівники районних відділів та відділень говорять: успіх в їх роботі – це, перш за все, результативність роботи особового складу. І чим краще та ефективніше організована діяльність підрозділу, тим менший рівень злочинності на території обслуговування, тим вищий авторитет правоохоронців, і тим більше громадяни довіряють  людині в поліцейському однострої.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux