Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Шостці правоохоронці нагадали клієнтам пробації основні критерії поведінки в умовах послаблення карантину
Опубліковано 25 травня 2020 року о 11:37

Захід відбувся на базі Шосткинського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації». Поліцейські, спільно з представниками вищезазначеного місцевого підрозділу, провели для людей, що знаходяться під наглядом, профілактичну бесіду щодо недопущення ними скоєння правопорушень.

Одним з показників ефективності спільної роботи поліції та кримінально-виконавчої служби пробації залишається зменшення кількості вчинення злочинів та правопорушень раніше засудженими особами, громадянами, які вчиняють непоодинокі адміністративні порушення законодавства. З цією метою правоохоронці проводять систематичну та цілеспрямовану роботу з людьми, що знаходяться під наглядом та потребують соціально-виховних заходів: надають консультації, психологічну допомогу, сприяють працевлаштуванню та залученню до навчання, участі у виховних заходах та соціально-корисній діяльності.

Періодично, відповідно до графіку, з клієнтами пробації проходять зустрічі, на які запрошують спеціалістів в різних сферах діяльності.  

Так, днями на базі відділу «Центра пробації» відбувся правовий освітній захід. В ньому прийняли участь дільничні офіцери поліції, представники вищезазначеного підрозділу та особи, які стоять на обліку в правоохоронних органах. Громадянам роз’яснили норми кримінального та адміністративного законодавства, нагадали порядок відбування покарання не пов’язаного із позбавленням волі. Спеціалісти роз’яснили присутнім, що у випадку недотримання ними заходів по виправленню та систематичному вчиненню інших правопорушень – до них може бути застосоване письмове застереження, яке тягне за собою відповідне подання до суду про скасування покарання з випробуванням та направлення їх до пенітенціарних установ.

Крім зазначеного, фахівці нагадали присутнім особливості поведінки в умовах послаблення карантину.

В свою чергу, присутні клієнти пробації зазначили, що подібні заходи необхідні. В процесі спілкування зі спеціалістами вони підвищують свою правову обізнаність та можуть отримати фахові відповіді на важливі для них запитання.

 

 Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux