Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Шостці поліцейські викрили зухвалих викрадачів автомобіля
Опубліковано 25 жовтня 2018 року о 16:04

Назвавшись співробітниками поліції, двоє зловмисників під приводом неправильного паркування забрали автівку жителя Шосткинщини нібито на штрафмайданчик.  Відбуксирували легковика до гаражу, аби розібрати його на запчастини з подальшою їх реалізацією. Однак їх планам завадили справжні правоохоронці, котрі не тільки викрили злодіїв, а й розшукали та повернули власнику його машину.

В поліцію про крадіжку автомобіля ВАЗ повідомив 45-річний власник. Чоловік пояснив, що пізно увечері він з кумом на своїй автівці повертався з села до райцентру. Через те, що він неправильно розрахував кількість  пального і легковик зупинилась на в‘їзді в місто, він змушений був залишити пасажира в машині, а сам пішки йти додому та шукати кошти на бензин. А коли повернувся, то машини не застав. Натомість кум розповів, що машину забрали нібито співробітники поліції на штрафмайданчик, і мотивували це начебто неправильною парковкою.

«Під час бесіди з потерпілим та його товаришем з’ясувалося, що невідомі були в цивільному одязі. Жодних документів, котрі підтверджували б їх особи чи повноваження як співробітників поліції, не пред‘явили, - розповідає Олексій Борковець, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Шосткинського відділу поліції. – Тож за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом одразу розпочались оперативно-розшукові заходи, які вже за добу дали свої позитивні результати».

Зловмисниками виявились двоє мешканців Шостки віком 24-х та 25-ти років. Їх розшукали та опитали.

За словами підозрюваних, проїжджаючи мимо автомобіля потерпілого, вирішили машину обікрасти. Проте в салоні виявився пасажир, тож вони змушені були імпровізувати. Назвавшись стражами правопорядку, хлопці зачепили на буксир до своєї  автівку, і таким чином доставили її на стоянку, а пізніше – в гараж. Там вони збирались розібрати викрадений транспорт на запчастини та продати.

Наразі викрадена ВАЗівка вже вилучена та повернута власнику. Відносно зловмисників відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». За скоєне їм загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux