Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Шостці поліцейські навчали студентів протистояти насиллю
Опубліковано 04 грудня 2020 року о 12:46

В рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» співробітники сектору превенції Шосткинського відділу поліції відвідали Державний навчальний заклад «Шосткинський центр професійно-технічної освіти», де провели  заняття зі студентами та вихователями щодо попередження випадків булінгу та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насильства.

Інспектор ювенальної превенції Олександр Букус та дільнична поліції Олександра Левшина пояснили присутнім поняття булінгу та відповідальності за участь у таких діях. За словами правоохоронців, це може проявлятись у вигляді психологічного тиску, фізичних знущань, економічного та сексуального насилля зі сторони однолітків. Відповідальність за булінг несуть батьки підлітка до досягнення ним 16-річного віку, чи сам агресор, а також педагоги навчального закладу.

Крім того, поліцейські надали практичні поради, як протидіяти в разі фізичного чи психологічного терору з боку ровесників. Особливу увагу вони приділили питанню терпимості та поваги студентами один до одного, адже тому, що кожен має право бути собою.

Наступний етап розмови з молоддю стосувався механізму захисту від домашнього насильства та які державні органі і установи надають допомогу постраждалим від такого виду правопорушень.

За словами поліцейських, від домашнього насильства потерпають найчастіше особи, які в силу тих чи інших причин перебувають у нерівному становищі із кривдником, тому не здатні повною мірою себе захистити. До так званих видів насильства відноситься: фізичне, психологічне, сексуальне та економічне. Форми боротьби з ними різні, проте головне - людина, яка потерпає від будь-якої форми насильства, не повинна замовчувати проблему, а має звертатись за допомогою до поліції. На сьогодні за вчинення домашнього насилля передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність: ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування» та ст. 126-1 Кримінального кодексу України «Домашнє насильство».

Також поліцейські нагадали присутнім про необхідність дотримуватися у навчальному закладі та гуртожитку загальноприйнятих норм поведінки та додержуватися карантинних заходів.

На завершенні зустрічі студенти поставили правоохоронцям хвилюючі їх питання та подякували за цікаву бесіду.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux