Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У ГУНП Сумської області вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та пенсіонерів та ветеранів МВС та НПУ
Опубліковано 17 грудня 2021 року о 18:16

Сьогодні до Головного управління Національної поліції області завітали ветерани - правоохоронці, які впродовж багатьох років свого життя з честю та гідністю стояли на захисті прав українського народу, захищаючи від протиправних посягань та злочинності. А також ветерани ОВС, які  у 1986 році стали на захист тисяч і сотень тисяч життів від радіаційної загрози.

Більше 500 працівників міліції Сумщини разом з лікарями відомчої поліклініки приймали участь у ліквідації тієї жахливої техногенної екологічної катастрофи.

Для ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській станції, яка сталася 35 років тому, були задіяні тисячі українців різних професій. Однак найпершими, хто взяв на себе удар, були саме працівники ОВС – міліціонери та пожежні. Більше п‘ятисот правоохоронців Сумщини навесні 1986 вирушили до Чорнобиля аби зупинити катастрофу.

Зі словами подяки за їх подвиг до ветеранів міліції звернувся начальник ГУНП в Сумській області Сергій Чиж.

 «Ми висловлюємо глибоку вдячність всім, хто не шкодуючи життя і здоров’я прийняв доленосний виклик і не вагаючись відправилися виконувати свої службові обов’язки в зону радіаційного лиха, - відмітив очільник поліції області, звертаючись до присутніх у залі ветеранів ОВС. – Ваш досвід, яким ви нині ділитися з молоддю є безцінним. Бажаю вам та вашим родинам здоров’я, миру і благополуччя».

За вагомий особистий внесок у справу соціального захисту пенсіонерів – учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, почесною грамотою голови Сумської обласної державної адміністрації був відзначений Віктор Сай, а грамотою Сумської обласної ради – Михайло Собина.

Цінними подарунками, відзнаками «За службу державі» та подяками  начальника Головного управління Національної поліції в Сумській області були відзначені кращі, з кращих, ті  хто і нині передає свій досвід молодим працівникам поліції.

Виступаючи перед присутніми, голова громадської організації «Сумська обласна ветеранська організація Асоціації ветеранів МВС України» Дмитро Демченко відмітив роботу кращих первинних ветеранських організацій на місцях.

Дипломом і грошовою винагородою були відзначені Великописарівська районна та Шосткинська міськрайонна організації Асоціації ветеранів МВС України (3 місце). Друге місце посіла Громадська організація «Конотопських ветеранів і пенсіонерів правоохоронних органів».

А перше місце у щорічному огляді конкурсі серед ветеранських організацій Сумської області своєю активною роботою виборола Сумська районна ветеранська організація Асоціації ветеранів МВС України. Вона була відзначена дипломом, перехідним кубком та грошовою винагородою.

Присутні  поклали квіти до пам’ятника загиблим працівникам правоохоронних органів та хвилиною мовчання пом’янули тих, хто ціною власного життя та здоров’я під час радіаційної битви врятував світ від атомної загрози.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux