Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Глухові поліцейські оперативно затримали викрадача мопеда
Опубліковано 06 квітня 2020 року о 14:06

Зловмисник проник на територію автогаражного кооперативу і поцупив чужий мототранспорт. Однак утекти з ним не встиг: завадили поліцейські.

В ході нічного оперативно-профілактичного відпрацювання автогаражних кооперативів у місті Глухів, направленого на попередження та розкриття незаконних заволодінь автомототранспортом, поліцейські почули стукіт металу та помітили людину, яка у темряві копирсалася під одним з гаражів.

Чоловік теж побачив поліцейських, які наближалися, тож не став чекати, а схопившись за кермо мопеда руками, кинувся бігти, штовхаючи двоколісник перед собою.

Правоохоронці, наздогнавши і зупинивши втікача, з’ясували, що це 20-річний мешканець села Макове Шосткинського району.

Попередньо встановлено, що юнак, вештаючись вдень територією кооперативу, помітив, як в один з гаражів власник ставить мопед. Тоді у нього нібито й виникла думка цей транспортний засіб викрасти.  Вночі, проникнувши в середину гаражного приміщення та викотивши звідти мопед, хлопець прихопив з собою ще й «болгарку». Все викрадене у зловмисника вилучено.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст. 289 «Незаконне заволодіння  транспортним засобом» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Юнака затримано в порядку ст. 208 КПК України. Правоохоронці перевіряють затриманого на причетність до крадіжок чужого майна та до незаконних заволодінь транспортними засобами на території Глухівського та сусідніх з ним районів.

Поліція звертається до громадян з проханням приділяти належну увагу збереженню своїх мото- та автотранспортних засобів; не залишати їх без нагляду на вулиці, на неохоронюваних майданчиках, під під’їздами будинків, тощо. Коли ж ви зберігаєте свій транспорт в гаражах чи інших критих приміщеннях, прослідкуйте, щоб вони були обладнані надійними замками, дверима та запорами. А ще краще -  обладнати їх звуковою сигналізацією. Тож будьте уважні та передбачливі, і вам не доведеться бути жертвою злочину.

Відділ комунікації  поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux