Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Сумських поліцейських вчили грамотно протидіяти поширенню явища домашнього насильства
Опубліковано 17 жовтня 2018 року о 11:43

В Сумському відділі поліції провели заняття щодо механізмів запобігання та протидії домашньому насильству, а також обговорили проблемні питання, які виникають під час реагування на факти вчинення домашнього насильства, детально розглянули права, обов’язки та відповідальність за вчення домашнього насильства.

Гостями заходу стали Андрій Кнуренко, голова Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції області та його заступник Ігор Бершов. А слухачами – дільничні офіцери поліції і працівники ювенальної превенції Сумського відділу поліції. Разом вони визначили основні проблеми у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, серед чого еволюція людської свободи, розвиток глобального інформаційного простору, вивчення нормативно-правових актів, що регламентують діяльність працівників поліції.

«З метою повної імплементації нового законодавства про протидію домашньому насильству Міністерством соціальної політики України як національним координатором в цих питаннях було започатковано міжвідомчу співпрацю щодо захисту прав дітей і жінок, -  зазначає Андрій Кнуренко, голова Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції області. –  У ході цієї зустрічі ми визначили основні напрямки співпраці відомств щодо протидії домашньому насильству в рамках реалізації Закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству», а також обговорили психологічні аспекти насильства в сім’ї, особливості роботи з постраждалими, зокрема дітьми, з кривдниками, особливості надання першої медичної допомоги в разі необхідності».

В результаті проведення заняття, дільничні та працівники ювенальної превенції погодились, що реалії нашого буденного життя здебільшого свідчать про те, що реалізувати захист жінкам і дітям, що постраждали від домашнього насильства, не так вже й просто, а дана проблема є досить актуальною сьогодні. «Ми покладаємо великі надії на започатковану співпрацю, - зазначив в свою чергу Сергій Статива, начальник відділу дільничних офіцерів поліції УПД ГУНП області, - адже вона має на меті зменшити кількість випадків домашнього насильства та сформувати нульову толерантність у суспільстві до цього небезпечного явища. Тому, вважаю, ці зустрічі та заняття є надзвичайно важливі для працівників поліції, які дають змогу краще розуміти актуальні проблеми у сфері запобігання та протидії домашньому насильству». Після чого працівники поліції для використання в роботі отримали від гостей листівки з необхідною інформацією для психологічної допомоги жертвам насильства в сім’ї. Крім того, подібні заняття протягом жовтня-листопада будуть проведені і з іншими працівниками поліції у відділах та відділеннях поліції області.

Відділ комунікації поліції в Сумській області  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux