Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Сумські правоохоронці ліквідували нарколабораторію та затримали учасників двох організованих злочинних груп
Опубліковано 29 серпня 2024 року о 17:30

Незаконну діяльність наркоділків припинили працівники Управління по боротьбі з наркозлочинністю ГУНП в Сумській області, спільно зі слідчими слідчого управління, працівниками управління карного розшуку та Сумського районного управління поліції за силової підтримки спецпідрозділів «КОРД», Роти поліції особливого призначення ГУНП в Сумській області, Управління СБУ в Сумській області під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури.

За результатами проведеного комплексу оперативно-розшукових та невідкладних слідчих дій знешкоджено наркоугруповання з 6 осіб та 4 гуртових споживачів, а також припинено незаконну діяльність нарколабораторії, в якій протягом тривалого часу учасники організованої злочинної групи налагодили виробництво психотропної речовини «PVP». Крім того, припинено діяльність двох телеграм-каналів, через які учасники групи здійснювали збут психотропних речовин амфетамін, «PVP», екстазі, а також наркотичного засобу канабіс в особливо великих розмірах на територіях Сумської, Чернігівської, Житомирської та Вінницької областей.

Проведено 23 санкціоновані обшуки за місцем виготовлення, зберігання та фасування психотропних речовин, а також за місцями мешкання фігурантів кримінального провадження, у транспортних засобах та на об’єктах нерухомості, якими вони користуються, під час яких виявлено психотропну речовину «Амфетамін» вагою 1,3 кг; психотропну речовину «PVP» вагою 1,6 кг; психотропну речовину «Екстазі» у кількості 633 пігулки; наркотичний засіб «Мефедрон» вагою 80 грамів; наркотичний засіб «Канабіс» вагою 700 грамів, пластикові ємності з хімічними рідинами, грошові кошти в сумі 18800 грн, 12100 доларів, 11 100 євро, 29 350 рублів, автомобіль, а також обладнання для виготовлення та фасування психотропних речовин.

Встановлено, що фігуранти встигли виготовити 20 кг психотропної речовини «PVP», яку надалі збували через телеграм-канали та іншими шляхами. Орієнтовний дохід, отриманий від незаконної реалізації психотропних речовин, склав понад 10 млн грн.

За результатами реалізації, п’ятьох учасників злочинної групи затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального Кодексу України.

Вилучені речовини та предмети направлено на експертне дослідження до Сумського НДЕКЦ МВС України.

Слідчими поліції фігурантам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч. 2 та 3 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux