Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Сумські поліцейські нагадали дітлахам з табору «Зоряний» правила безпечного відпочинку
Опубліковано 26 липня 2019 року о 17:11

Захист прав дітей, попередження злочинності серед неповнолітніх, правове виховання молоді і, звісно, профілактика тютюнопаління та вживання підлітками алкоголю  – таку мету ставили перед собою працівники поліції під час візиту до вихованців дитячого табору «Зоряний».

Зустріч поліцейських  з юними відпочивальниками дитячого  табору відпочинку «Зоряний» відбулася за ініціативою керівництва Сумського відділу поліції.

«Метою сьогоднішнього візиту є не тільки звичайне спілкування з малечою, а й попередження про ті небезпеки, які можуть очікувати їх у  побуті та поза домівкою, -  зазначає старший інспектор відділу ювенальної превенції ГУНП в Сумській області Олександр Галицький. – Ми розповідаємо про правила безпеки вдома та по  дорозі до школи, під час гри на вулиці чи відпочинку поблизу водойм».

На думку поліцейського, подібні «практичні» зустрічі набагато ефективніші та корисніші за ту усну «теорію», яку діти час від часу отримують від дорослих вдома чи у школах.

І це правда – юні вихованці табору з надзвичайною серйозністю та цікавістю ознайомились з запропонованою правоохоронцями програмою.

Працівники вибухотехнічної служби продемонстрували макети вибухонебезпечних предметів та пристроїв, і нагадали «три золоті правила» виживання при виявленні такої «знахідки».

Військові та співробітники патрульної поліції привезли міні-експозиції захисного спорядження, якими вони користуються під час виконання бойових та службових завдань. Більш того, цікава малеча мала змогу оглянути патрульні легковики зсередини та спробувати в дії рацію і сирену. Таке ж саме захоплення викликали й спеціалізовані автівки державної служби надзвичайних ситуацій.

Проте найбільш неперевершені емоції у таборян викликав виступ службових собак. Чотирилапі «поліцейські» демонстрували курс слухняності та з легкістю шукали речі, які ховали юні глядачі. По закінченню вистави діти влаштували справжню фотосесію, аби зберегти на згадку про цю зустріч теплі спогади.

На доцільності таких зустрічей наголошує і адміністрація «Зоряного». За словами Світлани Скворцової, старшої виховательки табору, задоволення та позитивні враження отримали і діти, і педагоги. «Наше спільне завдання – прищепити дітям навички безпечної поведінки, дати їм знання техніки безпеки, вказати, куди й до кого слід звернутися за допомогою в разі виникнення критичної ситуації», - підкреслила вона. – А тому ми з радістю запрошуємо  правоохоронців на зустріч з дітьми й наступної зміни».

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux