Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Сумська поліція рекомендує батькам приділяти належну увагу безпеці дітей
Опубліковано 12 травня 2021 року о 12:27

Чи не щодня до поліції Сумщини надходять повідомлення з медичних установ, куди доставляються для надання допомоги травмовані в результаті нещасних випадків діти. Тому поліцейські радять батькам приділяти належну увагу безпеці своїх дітей у побуті.

Лише минулої доби до Сумської обласної дитячої клінічної лікарні потрапило кілька дітей. Один з них, 10-річний мешканець Краснопільщини, під час спуску з гірки на велосипеді, впав і сильно травмувався.

Іншому, 12-річному сумчанину,  під час гри на вулиці приятель влучив в око сосновою шишкою. І, як результат, серйозна травма ока.

З Шостки до офтальмологічного відділення СОДКЛ було доставлено семирічного хлопчика, якому в око влучив камінцем його ж товариш.

А ще, дуже часто маленькі діти доставляються до лікарень з опіками гарячими рідинами, з отруєннями різного роду таблетками чи побутовими миючими засобами для посуду, для прання, тощо.

І добре, якщо дорослі вчасно помітять біду, та встигнуть надати допомогу. Інакше отруєння та опіків внутрішніх органів не уникнути.

Крім того діти травмуються вдома граючись з сірниками, запальничками, балончиками з легкозаймистими та токсичними препаратами від шкідників, гострими предметами, петардами і виробами з сірників, що здатні вибухати.

Тож аби уникнути проблем, і вберегти власну дитину від отруєнь, опіків чи травмувань, батькам варто просто прибрати від дитячих очей куди подалі всі потенційно небезпечні для малят речі і рідини. Ні в якому разі не слід залишати на видноті, в приміщеннях де є малеча і включені праски, електрочайники, електроплитки чи електрокаміни. Пам’ятайте, діти дуже допитливі, і можуть легко торкнутися розжареної поверхні.

Дітям більш старшого віку розкажіть про правила поведінки на вулицях під час ігор з однолітками, про поведінку на воді, річках і озерах. Нагадайте про важливість дотримання правил дорожнього руху під час перетинання проїзної  частини вулиці, тощо.

Розповідайте змалечку своїм дітям про небезпеку, яка може бути від необережного поводження з речами, та навчіть їх правильній поведінці у побуті.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux