Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Спецпризначенці сумської поліції взяли участь у відкритому уроці з допризовної підготовки
Опубліковано 26 жовтня 2018 року о 10:46

Учні Сумського міжрегіонального вищого професійного училища зустрілися на відкритому уроці допризовної підготовки та поспілкувалися з працівниками роти поліції особового призначення ГУНП в Сумській області. Молодь дізналася від них про особливості служби та ознайомилися з експозицією озброєння і спецзасобів.

Такі зустрічі з учнівською молоддю давно вже стали традиційними. І сьогодні правоохоронці  знову завітали до державного навчального закладу Сумське міжрегіональне вище професійне училище, щоб спільно з викладачами провести відкрите заняття для ознайомлення допризовної молоді із зразками зброї та спецзасобів, які знаходяться на озброєнні у поліцейських.

Програма зустрічі й справді була цікавою, бо правоохоронцям свого часу довелося брати участь у захисті східних рубежів нашої держави від ворожої агресії. Тож бійці роти поліції особливого призначення добре знають, що таке зброя, як і коли вона має «говорити», і яку небезпеку може  нести, якщо раптом опиниться у руках злочинця, загарбника чи навіть у випадкової людини.

Крім того правоохоронці ознайомили молодь з прийомами самозахисту та прийомами рукопашного бою.  

 

«Мета таких зустрічей цілком прагматична, - говорить старший інспектор відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Сумській області Олександр Галицький. – По-перше - вберегти підростаюче покоління українців від того, щоб вони не стали жертвою злочинів та правопорушень, і самі в майбутньому не стали на злочинну стежку. А по-друге, юнаки, майбутні захисники своєї країни,  самі проявляють неабиякий інтерес до військової справи, та в майбутньому,  можливо, самі захочуть пов’язати своє життя зі службою в армії чи поліції».

Заступник директора училища з виховної роботи Тамара Петренко додала, що під час таких зустрічей правоохоронці ще й навчають молодь, як вести себе в побуті, суспільстві за тих чи інших обставин, наприклад, під час виявлення підозрілих предметів, старих боєприпасів, при загрозі терористичного акту, захопленні заручників тощо. А ще, відмітила завуч, дітям завжди цікаво поспілкуватися з людьми, які своє життя присвятили тому, щоб тут, на нашій українській землі, був мир і спокій. Вони це розуміють, і з вдячністю та повагою ставляться до захисників.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux