Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Спецпризначенці роти "Суми" - на варті публічного спокою та правопорядку
Опубліковано 13 лютого 2019 року о 13:34

Перебуваючи у довготривалому відрядженні на Донбасі, полісмени роти особливого призначення «Суми» не тільки допомагають своїм донецьким колегам підтримувати на території обслуговування публічний спокій та дотримання законності, а й несуть службу в складі чергових патрульних нарядів.

У так званій «сірій зоні»,  де триває операція об‘єднаних сил, робота поліції в рази складніша, аніж в мирних  регіонах держави. З непідконтрольних територій «розповзаються» наркотики, зброя, боєприпаси, вибухівка, контрабандні та заборонені до ввозу товари. І завдання правоохоронців – не тільки виявити та вилучити  всі ці речі та предмети, а й з‘ясувати джерело їх походження,  перекрити канали поставки та осіб, причетних до організації такого «бізнесу». Тож, аби допомогти місцевих полісменам підтримувати на вулицях міст і сіл порядок і дотримання законності, їм на допомогу приїздять колеги з інших областей України.

Зведений загін сумських поліцейських, котрі більше чотирьох років несуть службу на Донбасі, добре знаний і серед місцевих жителів, і серед командного складу ООС.  Нині у довготривале відрядження прибула чергова ротація спецпідрозділу «Суми». За спиною кожного з бійців – багатий досвід роботи по охороні стратегічних об’єктів, виїздів на зачистки прифронтових територій від диверсантів, забезпечення пропускного режиму на блок-постах, охороні публічного порядку під час масових заходів тощо.

Служба в непростих умовах вимагає від поліцейських постійної уваги та  готовності відреагувати на будь-яку загрозу чи правопорушення. Особливо якщо справа стосується зброї або вибухівки, адже в цьому випадку можуть постраждати сторонні люди, в тому числі – й діти. І яскравим прикладом цьому може слугувати останній випадок, коли сумські поліцейські брали участь у відпрацюванні території одного з міст Донеччини.

Будучи в складі чергового патрульного екіпажа, бійці  несли службу поблизу залізничного вокзалу. Увечері, за умов обмеженої видимості, вони  виявили схованку з боєприпасами – у криївці знаходились п‘ять вистрілив до гранатомета та більше сотні набоїв.

«Вся небезпека «знахідки» полягає в тому, що вона знаходилась у досить жвавому місці, і підібрати її міг будь-хто з громадян, - говорить Микола Графов, заступник командира спецроти «Суми». – Тим більше, що ВОГ-25, тобто вистріл осколочний гранатометний, – дуже небезпечна річ, котра в разі детонації, здатна спричинити вкрай важкі поранення і смерть. Наші співробітники вилучили пакет з місця події та передали спеціалістам-вибухотехнікам для подальшого знешкодження».

Самі працівники роти говорять: незважаючи на всі труднощі, ризики і небезпеки, вони й надалі готові нести свою службу, і неважливо, в яких умовах і на території якої з областей – Сумської чи Донецької. Головне – аби на рідній землі панували мир, добробут, закон і правопорядок.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux