Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Працівники поліції розшукують шахраїв, які за рахунок довірливих громадян збагатились майже на 60 000 гривень
Опубліковано 27 квітня 2020 року о 11:00

Жертвою зловмисників стали жительки Білопільського району. Жінки, повіривши  незнайомим телефонним співрозмовникам, повідомили їм  конфіденційну інформацію по своїх банківських картках. І в результаті  втратили всі свої  заощадження.

У першому випадку від рук шахраїв постраждала 27-річна жінка. Зловмисник, який їй телефонував, назвався працівником служби безпеки банку. Він повідомив, що хтось начебто намагається придбати товар через мережу Інтернет за допомогою її банківської картки. Для того, щоб захистити клієнтку від шахраїв, запропонував негайно переказати гроші на так звані банківські номери, запевнивши при цьому, що за кілька хвилин ці кошти  повернуться на її рахунок. Молода жінка  дослухалася до «поради» і перерахувала більше 27 тисяч гривень. Коли ж згодом перевірила баланс по картці, виявила, що гроші так і не надійшли.

За схожою схемою зловмисники ошукали і 42-річну жительку райцентра. Псевдобанкір запевняв білопільчанку, що наразі буде проводитись перевірка її рахунків. І попросив продиктувати реквізити усіх карток, якими вона користується.  Він також додав, що у цей час гроші будуть переведені з одного її рахунку на інший, проте все одно будуть зберігатися на її картках. Заявниця без жодних сумніві повірила, однак вже за лічені хвилини отримала смс-повідомлення з банку про знаття з її рахунків 30 000 гривень.

Працівники поліції за обома цими фактами відкрили кримінальні провадження за ознаками ст. 190 КК України «Шахрайство»,  та розшукують  аферистів.

Правоохоронці вкотре нагадують громадянам про необхідність бути обачними в телефонних  розмовах  з незнайомцями, особливо коли мова заходить про гроші. Ким би не представлялись би співрозмовники, слід розуміти, що будь-яку інформацію слід обов‘язково перевіряти, а не бездумно виконувати всі  їх поради та вимоги. Поліцейські радять: якщо вам зателефонували з подібними питаннями – відразу кладіть слухавку і звертайтеся на «гарячу» телефонну лінію тієї банківської установи, де ви обслуговуєтесь. Оператор не тільки перевірить  отриману вами інформацію, а й подасть пораду,  в яку саме філію вам потрібно буде звернутися в разі необхідності. Тож будьте обачні, і вам не доведеться бути жертвою хитрунів-аферистів.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux