Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині шахраї зірвали «джек-пот»
Опубліковано 27 липня 2018 року о 13:45

Більше двохсот тисяч гривен видурили невідомі аферисти у керівника одного з глухівських агропідприємств під приводом продажу йому мінеральних добрив.  Працівники поліції розшукують спритників, і вкотре застерігають громадян бути обачними і не довіряти незнайомцям, тим більше, коли мова йде про такі значні кошти.

До Глухівського відділу поліції із заявою про шахрайство звернувся директор однієї з місцевих фірм, що спеціалізується на агропромисловій діяльності. Громадянин розповів: через мережу Інтернет знайшов вигідну пропозицію про продаж мінеральних добрив загальною вагою  23 тонни. Зателефонував по вказаному телефону, і йому відповів чоловік, що представився Кирилом, директором дочірньої фірми товариства з обмеженою відповідальністю. За домовленістю, оплату покупець повинен був здійснити після прибуття вантажу.

У визначений день вантажівка з мінеральними добривами прибула на територію агрофірми. Ледве машина зупинилась, покупцю подзвонив нібито бухгалтер підприємства-продавця, котрий наполіг на негайній оплаті прибулого товару і тут же вказав реквізити, куди слід переказати обумовлену суму. Перевіривши наявність та якість добрива, покупець дав згоду на розвантаження і перерахував кошти в сумі 211 тисяч гривень. Однак вже  під час розвантаження добрив водій автомобіля раптово повідомив, що кошти на рахунок фірми-постачальника не були переведені, тож товар він  залишити не може.

Покупець відразу зателефонував «бухгалтеру», але  абонент вже був поза зоною доступу. Що ж стосується перерахованих за вантаж коштів, то вони так і не надійшли до фірми-постачальника. Обдуреному чоловіку не залишилось нічого іншого, як шукати допомоги в поліції.

«За даним фактом слідчі  відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), і роблять все можливе для встановлення особи зловмисника, -  коментує ситуацію Роман Невожай, начальник Глухівського відділу поліції.  – Я вкотре закликаю громадян бути уважними та обережними під час спілкування з незнайомцями, тим більше через мережу Інтеренет чи за телефоном. Цілком зрозуміло, що при такому спілкуванні у шахрая безліч шансів залишитися лише віртуальною «маскою», тим більше, що він може знаходитися в будь-якому регіоні країни й діє дуже швидко. А тому я знову застерігаю: будьте уважними, обачливими і обережними. Покупки слід здійснювати тільки після отримання товару і тільки по офіційним документам, що підтверджують установчі дані та реквізити як продавця, так і покупця. Не довіряйте незнайомим телефонним співрозмовникам, особливо коли мова йде про покупки через інтернет, адже мало не за кожним другим оголошенням ховається шахрай».

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux