Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Рятував людей та доставляв найнеобхідніше - поліцейський Юрій Гамота з Сумщини з перших днів війни підтримував мешканців громади
Опубліковано 28 травня 2023 року о 10:34

На початку повномасштабної війни, коли кілька сіл на Сумщині після російських обстрілів опинилися в ізоляції, капітан поліції на службовому авто доставляв місцевим мешканцям продукти, медикаменти. Рятував людей, яким терміново була потрібна допомога медиків.


Юрій Гамота обслуговує 13 населених пунктів Хотінської територіальної громади Сумської області, де сьогодні проживає близько шести тисяч людей.  


За майже 10 років роботи в правоохоронних органах він заслужив авторитет у місцевих жителів громади.  


У 2014 році Юрій брав участь в антитерористичній операції на Донбасі, а з початком повномасштабного вторгнення армії рф на наші землі у 2022 році, з перших днів став на захист рідної Сумщини. Одна з великих механізованих колон росіян заходила в Україну саме через села прикордонної Хотінської територіальної громади.  


Юрій згадує: «Люди тоді були дуже налякані, постійно телефонували, повідомляли про рух ворога, здавалося, що все це відбувається наче в якійсь паралельній реальності. Проте опанували себе, зібралися і почали чинити спротив ворогу, допомагали один одному, підтримували».  


Буквально з перших днів, коли Суми фактично опинилися в оточенні ворога, поліцейський офіцер громади разом з колегами охороняв об’єкти критичної інфраструктури, надзвичайно важливі для життєдіяльності міста, що забезпечували водопостачанням та електроенергією його жителів. Потім чергував на блокпостах разом з силами спротиву і військовими, перевіряв автотранспорт на виявлення підозрілих осіб, зброї, вибухівки.  


Після звільнення Сумщини від ворога, Юрій Гамота ще з більшою енергією став допомагати людям громади. Спільно з волонтерами отримував і розвозив гуманітарну допомогу, відвідував одиноких і літніх людей, родини з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах. Цікавився, що потрібно, доставляв у віддалені села продукти і медикаменти, відвозив хворих людей старшого віку до лікарень, вдома з’являвся лише, щоб хоч трохи поспати.  


У лютому 2023 року на автодорозі, що проходить за кілька сотень метрів від кордону з росією, вороги обстріляли автомобіль, який розвозив по селах хліб та інші продукти і маршрутний мікроавтобус. Цивільна техніка тоді згоріла вщент, а люди, хоч і були поранені та травмовані вижили. Проте той відрізок дороги, що прострілювався з росії, наші військові закрили, аби більше не було втрат. І кілька сіл фактично опинилися в ізоляції. Тож Юрій Олександрович на службовому автомобілі взявся доставляти у ці села хліб, борошно, продукти, медикаменти, кореспонденцію, передачі від рідних, тощо. Рятував людей, яким терміново була потрібна допомога медиків. Траплялося, коли дороги від дощів зовсім «розкисали», доводилося перевантажувати з поліцейської машини продукти й кореспонденцію на гужовий транспорт і разом з сільськими активістами таки доставляти все необхідне до цих сіл. Фактично зараз поліцейський офіцер громади Юрій Гамота чи не єдиний «місток», який з’єднує ці населені пункти з обласним центром і їх жителі та керівництво територіальної громади йому за це дуже вдячні.  


Самовіддана робота поліцейського офіцера громади на благо її мешканців не залишається непоміченою. За свої досягнення він неодноразово заохочувався керівництвом поліції, в тому числі був нагороджений і Почесною грамотою Міністерства внутрішніх справ України. А у квітні нинішнього року капітан поліції Юрій Гамота за вагомий особистий внесок в організації боротьби зі злочинністю, сумлінну працю і проявлену мужність під час виконання службових обов’язків, був нагороджений почесною відзнакою другого ступеня «За особливі заслуги перед громадою Сумського району».  


Громадяни говорять про Юрія як про виважену і тактовну людину , яка вміє вислухати людину, знайти для неї пораду, або ж теплі слова підтримки, а коли потребує ситуація - у будь-який час готовий прийти на допомогу.  


Озираючись на пройдений шлях, дільничний офіцер поліції Юрій Гамота вважає, що у житті зробив правильний вибір, і ні про що не шкодує. Поліцейський своєю службою щодня дбає, аби на дільниці люди почувалися у безпеці і вірить в перемогу над ворогом. 


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux