Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Психологи ГУНП в Сумській області провели тренінг для підрозділів системи МВС в рамках реалізації проєкту «Пункт психологічних практик»
Опубліковано 08 лютого 2024 року о 12:43

У тренінгу взяли участь фахівці психологічних служб різних підрозділів поліції, 5 прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби, Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Сумській області та Управління поліції охорони у Сумській області.


«Пункт психологічних практик» - це проєкт, який передбачає здійснення психопрофілактики з метою популяризації знань зі збереження психічного здоров’я. Тож, учасники тренінгового заняття говорили на тему «Перша психологічна допомога в екстремальних умовах. Методи саморегуляції». Зокрема, на тренінгу були сформовані навички нейтралізації негативних стрес-факторів службової діяльності, учасники підвищили загальний рівень стресостійкості, рівень концентрації уваги та працездатності. Адже, кожен військовослужбовець, поліцейський чи рятувальник під час виконання службових завдань щоденно стикається зі стресовими ситуаціями, які можуть виникнути раптово. Крім того, кожного дня Сумська область піддається обстрілам з боку рф, в результаті яких страждає цивільне населення, руйнуються житлові будинки. Тому, психологи системи МВС повинні вміти оперативно надати першу психологічну допомогу як громадянам, які постраждали від обстрілів так і своїм колегам, які беруть участь у розборі завалів, рятуванні людей та документуванні чергових воєнних злочинів військових рф.


Психологи представили слухачам основні техніки, вправи та методи заспокоєння, які впливають на стабілізацію психоемоційного стану в стресових ситуаціях та надали поради як захистити своє ментальне здоров’я. Крім того, учасники тренінгу обговорили методи зменшення психічної напруги в умовах воєнного стану, а також поділилися своїми шляхами подолання стресу й тривог та разом вчилися зменшувати вплив стресових ситуацій на людину. 


Такі тренінги також проводяться у межах реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яку впроваджує перша леді України Олена Зеленська.


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux