Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці закликають громадян проявляти пильність при спілкуванні з невідомими телефонними співрозмовниками
Опубліковано 26 червня 2023 року о 12:12

Зловмисник у телефонній розмові запевнив чоловіка в необхідності змінити сім-карту для покращення зв'язку, як наслідок, номер телефону був заблокований, а з його рахунків зникло 100 000 гривень. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за даним фактом. 

 

До чергової частини Роменського районного відділу поліції з заявою про шахрайство звернувся 53-річний місцевий житель. Чоловік пояснив, що йому зателефонував невідомий та представився працівником одного з операторів мобільного зв'язку. Співрозмовник поцікавився, чи влаштовує заявника якість зв'язку, та відразу запропонував змінити сім-картку, аби зв'язок покращився. 


Потерпілий нічого не підозрюючи погодився на пропозицію невідомого, бо дійсно останнім часом мав проблеми із зв'язком, тому й виконав всі вказівки псевдооператора. А саме ввів у своєму телефоні певну комбінацію, потім продиктував код з СМС-повідомлення, що надійшло від оператора. Далі, невідомий попередив потерпілого про те, що на його телефоні тимчасово зникне зв'язок, бо оператор подасть заявку на заміну сім-карти. Так, роменчанин довірливо почав чекати, але зв’язок так і не відновився. 


Коли потерпілий запідозрив щось неладне, то перевірив свої рахунки в банку. Де й побачив, що з них в загальному зникло більше 100 000 гривень. І лише тоді чоловік зрозумів, що став жертвою шахраїв. 


Наразі у поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 190 “Шахрайство” Кримінального кодексу України та проводять всі необхідні слідчі та оперативно-розшукові заходи, аби встановити афериста. 


“Шановні громадяни вкотре звертаюся до Вас з проханням не довіряти невідомим телефонним співрозмовникам. Якщо до вас зателефонували невідомі та представилися працівниками мобільного зв'язку або банку, чи будь якої іншої організації, та під різними приводами почали у вас випитувати ваші особисті дані, прохати провести якісь операції або ж ввести певні комбінації, чи повідомити їм секретні коди — не вірте їм. Запам'ятайте, так діють лише шахраї. У будь якому випадку перервіть розмову і зверніться у найближче до вас відділення мобільного зв'язку чи до організації від імені якої представився невідомий. Так ви вбережете себе та свої заощадження від аферистів” — коментує Сергій Башкіров, заступник начальника Роменського районного відділу поліції.


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux