Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Працівники груп реагування патрульної поліції першими приходять на допомогу населенню
Опубліковано 25 січня 2023 року о 13:43

Цілодобово на території Сумського району несуть службу співробітники груп реагування патрульної поліції. Це саме ті поліцейські, які першими реагують на виклики та повідомлення від громадян. Їх робота пов'язана зі швидкістю та небезпекою, адже невідомо що чекає на правоохоронців під час обслуговування чергового виклику.


Поліцейські з самого ранку заступають на добове чергування. Під час патрулювання вони забезпечують громадську безпеку та публічний порядок, перевіряють підозрілі транспортні засоби або водіїв, що порушують правила дорожнього руху. Крім того, вони першими приїздять на виклики щодо сімейних сварок, домашнього насильства й інших конфліктних ситуацій. Подекуди бувають й випадки, коли поліцейським доводиться надавати домедичну допомогу або навіть рятувати життя людей, наприклад, витягуючи їх з пожеж. Також до їх обов'язків входить адміністративний нагляд за особами, які повернулися з місць позбавлення волі, вони ж перевіряють дотримання власниками зброї необхідних заходів безпеки. 


Кожного дня, знаходячись у русі, вони документують факти незаконного перевезення деревини, палива, підакцизних товарів. Проводять профілактичну і роз'яснювальну роботу з водіями та пішоходами щодо додержання правил дорожнього руху.


Цілодобове перебування на території патрулювання дає свої результати. Так, працівники груп реагування патрульної поліції щодня в середньому фіксують близько 20 правопорушень, відповідальність за які передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення. З початку поточного року правоохоронці вже склали 17 адміністративних протоколів відносно водіїв за фактами керування транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння та передали на розгляд до суду.


Робота працівників груп реагування патрульної поліції націлена не лише на попередження адміністративних, а й кримінальних правопорушень. Постійне чергування поліцейських на території обслуговування зменшує вірогідність злочинної діяльності та надає місцевим мешканцям впевненості у своїй безпеці.

  

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux