Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Працівники поліції радять, як вберегти мобільні телефони від крадіжок
Опубліковано 29 листопада 2019 року о 09:46

За останню добу правоохоронці розкрили чотири крадіжки мобільних засобів зв‘язку. Як свідчить поліцейська статистика, злочинів можна було б уникнути, якби самі власники ґаджетів були більш обачними та уважними.

У першому випадку жертвою крадіжки став 34-річний охтирчанин. Поки він вийшов до іншої кімнати, його приятель, що саме був у нього на гостинах, влучив момент і тихцем поцупив два мобільних телефони.

Через власну неуважність втратили свої мобільні дві глухівчанки, жінки віком 37-ми та 42-х років. Будучи в торгівельних центрах, вони в пошуках потрібного товару залишили свої ґаджети на прилавках, і цією ситуацію скористалися злодії.

Жителька Шосткинщини, відпочиваючи в кафе, поклала на столик обидва мобільники і пішла спілкуватися зі знайомими. А коли повернулася – терміналів уже не було.

В поліції за всіма фактами відкрили кримінальні провадження за ознаками ст. 185 КК України «Крадіжка» та розшукали зловмисників, яким по закінченню досудового розслідування доведеться постати перед судом.

Правоохоронці говорять: більшості з подібних крадіжок можна було б уникнути, якби громадяни уважно ставилися до зберігання свого майна.

По-перше, не слід полишати телефони без нагляду, де б ви не були: на робочому місці, в гостях, біля банкомату, в магазині, в лікарні, у поштовому відділенні чи в будь-якій іншій організації або установі. Якщо гості прийшли до вас, гаджет краще залишити у надійному місці, у крайньому разі – постійно тримати в полі зору.

По-друге, не варто довіряти своє майно малознайомим людям. Часті випадки, коли громадяни просять мобільний начебто для термінового дзвінка, а ледве власник відійде на кілька кроків чи відволічеться – тут же зникають разом з гаджетами.

По-третє: будучи в людному місці, в громадському транспорті, тримайте телефон або у внутрішніх кишенях, або в закритій сумочці, яку слід постійно контролювати рукою. Така засторога вбереже ваш сотовий від кишенькових злодіїв.

Ще одна порада: перед тим, як придбати дитині телефон престижної марки, зважте всі ризики. Адже досить часто дорогий мобільник в руках дитини стає об‘єктом уваги грабіжника чи злодія. До того ж, дитина в силу свого психологічного розвитку не здатна постійно контролювати наявність свого телефону, і може просто забути його як у школі, так і десь на вулиці, граючись з друзями. Й вже тим більше не здатна вчинити достойний опір дорослому нападнику чи його наздогнати.

Тож будьте уважними та обачними, і вам не доведеться стати жертвою протиправних посягань.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux