Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Працівники поліції провели для вихованців дитячого табору «Веселка » урок безпеки
Опубліковано 15 червня 2018 року о 16:55

Зустрічі працівників поліції зі школярами на початку літніх канікул стали вже доброю традицією. Правоохоронці не тільки попереджають дітей про можливі небезпеки, що можуть очікувати їх під час відпочинку, але й знайомлять з особливостями своєї роботи. Цього разу на зустріч з дітьми вирушили спеціалісти-вибухотехніки та полісмени-кінологи.  

Працівники ювенальної превенції ГУНП здавна підтримують дружні стосунки з адміністрацією загальноосвітньої школи №3. Часто приїздять сюди, аби поспілкуватися з юними школярами, і кожного разу – обов‘язково привозять якісь цікавинки. Сьогоднішній день не став винятком. Цього літнього  ранку до учнів  табору  «Веселка» завітали працівники вибухотехнічної та і кінологічної служб, а також - ювенальної превенції.

«Під час канікул діти більшу частину світлового дня знаходяться на вулиці – грають у дворах, відпочивають біля водойм, у літніх чи наметових таборах, вирушають у мандри, говорить Олександр Галицький, старший інспектор відділу ювенальної превенції УПД ГУНП. – І може так статися, що під час активного відпочинку дитині знадобляться певні знання стосовно того, як убезпечити своє життя та здоров‘я у критичній чи небезпечній ситуації. Ми пояснюємо правильність поводження на вулиці та на водоймах, попереджаємо про небезпеку, що становлять вибухонебезпечні предмети, та як слід діяти, якщо підліток випадково знайде такий предмет».

Також полісмен застеріг юних слухачів від поспішних та необдуманих вчинків, і попередив, що  подібна поведінка може довести до кримінальної чи адміністративної відповідальності. Він навів кілька життєвих прикладів, і підкреслив, що не зайвим  у скрутному становищі запитати поради у батьків чи у тих дорослих, кому дитина довіряє.

А далі перед допитливими  глядачами розгорнули міні-експозицію працівники вибухотехнічної служби ГУНП області.

Муляжі гранат, кілька різновидів мін, димових і тротилових шашок, тубуси протитанкових гранатометів, залишки зброї та військового спорядження – про кожен з цих експонатів полісмени розповіли детально: для чого використовується, як діє і що треба робити, аби не стати жертвою в разі необережного поводження з подібною знахідкою чи власної цікавості. І нагадали дітям три «золоті правила», яких слід дотримуватись у такому випадку: 1) відійти на безпечну відстань, 2) повідомити дорослих,  3) зателефонувати на лінію «102» та  залишатися на безпечній відстані від знайденого предмета до приїзду правоохоронців».

Однак найбільшої втіхи юні відпочивальники отримали від знайомства з полісменами-кінологами та їх вихованцями. Під гучні й дружні дитячі оплески німецькі вівчарки Лідер та Дарсі слухняно виконували команди своїх тренерів, показуючи навики початкової дресури та виконання команд, поданих як голосом, так і жестом. Розумні тварини продемонстрували дітям свої вміння знаходити небезпечний предмет, заздалегідь схований в тубусі, та  своєю поведінкою вказувати на нього.

Керівник пришкільного табору Олена Худякова говорить: «Найкраще засвоєння будь-яких знань – це побачити власними очима і поговорити з визнаним фахівцем своєї справи. Аби попередити дітей про небезпеки, що можуть їх  очікувати під час відпочинку, ми часто запрошуємо на зустрічі працівників поліції. Вони розповідають правила безпечної поведінки на водоймах та біля автотрас, нагадують правила дорожнього руху, застерігають від зайвого ризику та подають поради. Як правильно діяти в тій чи іншій ситуації. Безумовно, такі зустрічі вкрай корисні для дітей, основна маса  в таборі – початкова школа. Ми щиро вдячні нашим друзям-полісменам за їх увагу, терпіння та допомогу нашим вихованцям».

Самі ж діти дуже задоволені сьогоднішньою зустріччю. Підтвердження тому - чисельні селфі та тривала фотосесія, влаштована юними допитниками з «зірками» вистави. І дружнє «Дякуємо!», що пролунало для гостей над табором, і запрошення приїздити ще…А правоохоронці ж в свою чергу побажали дітям гарного, безпечного літнього відпочинку.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux