Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція застерігає: на Сумщині активізувались шахраї!
Опубліковано 15 січня 2019 року о 12:30

З початку року на території області поліція вже зареєструвала 11 випадків шахрайств, більшу частину з яких вдалось розкрити. «Поповнили» статистику жертв дві жительки Шосткинського району, які потрапили на гачок аферистів та втратили свої кошти на загальну суму 26 тисяч гривень.

Так, до Шосткинського відділу поліції звернулась 78-річна пенсіонерка, яка розповіла правоохоронцям, що до неї додому вдень завітав чоловік, назвався сином поштарки та повідомив, що він допомагає матері на роботі і міняє купюри старого зразка на нові. Він поцікавився чи має бабуся купюри номіналом 500 та 200 гривень і запропонував провести їх обмін. Жінка погодилась та винесла йому 18 тисяч гривень. А коли після його уходу до неї зайшла сусідка, якій вона вирішила показати вже нові обміняні гроші, та розгледіла, що замість справжніх грошей бабуся тримає сувенірні папірці.

Інший аферист ошукав 43-річну жительку Шостки. Він зателефонував жінці на мобільний, назвався банківським працівником, в розмові з нею уточнив її паспортні дані та запропонував їй зареєструватися на сайті банку для більш зручного проведення банківських операцій. Коли ж вона погодилась, повідомив їй, що картка жінки тимчасово заблокована, і, аби поновити її дію, запропонував свою допомогу. Він попросити жінку назвати йому код, що має прийти в смс-повідомленні та інші секретну інформацію, після чого поклав слухавку, а їй на мобільний прийшла смс про зняття з рахунку восьми тисяч гривень.

В поліції за двома фактами відкриті кримінальні провадження за ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках чого ведуться пошуку зловмисників. А правоохоронці продовжують закликати громадян, бути менш довірливими з незнайомцями, не впускати їх до своїх домівок, за жодної умови не віддавати їм гроші. А щодо аферистів, які видають себе за банкірів по телефону, пам’ятайте, що справжні працівники банку не випитують секретної інформації у своїх клієнтів, а всі операції банківські проводять лише в установах банку. Будьте надзвичайно обережні, розсудливі і про всі поради поліцейських переповідайте своїм літнім батькам, близьким та родичам. Та якщо ви або ваші знайомі стали жертвою шахраїв, одразу повідомляйте про це поліцію. 

Відділ комунікації поліції в Сумській області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux