Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція застерігає громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями
Опубліковано 17 листопада 2021 року о 16:42

Двоє жителів Конотопу повірили невідомим телефонним співрозмовникам, у результаті чого втратили більше 95 000 гривень. За даними фактами у поліції відкрили кримінальні провадження та ведуть пошуки шахраїв.

У першому випадку по допомогу до поліції звернувся 50-річний житель міста Конотоп. Він розповів, що в період з 31 серпня по 4 вересня його сім-картка була заблокована. Для її розблокування він звернувся до сервісного центру одного з операторів мобільного зв’язку. Через деякий час на його мобільний телефон почали надходити смс – повідомлення з інформацією про те, що на його ім’я було оформлено декілька кредитів на загальну суму 23 301 гривня.  

У другому випадку жертвою псевдобанкіра стала 49-річна місцева жителька. Вона розповіла працівникам поліції про те, що зранку на її мобільний зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником служби безпеки банку. Він повідомив, що зараз із її банківського рахунку знімаються гроші. Для того аби зупинити це, жінка повинна була надати всі реквізити своїх банківських карток, а також продиктувати коди, що надійдуть їй у повідомленні. Довірлива жінка чітко виконала всі інструкції невідомого співрозмовника. А коли виявила відсутність 72 000 гривень на картці, зрозуміла що її ошукали.

За даними фактами  поліцейські відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та  вживають всі необхідні заходи для встановлення осіб зловмисників та їх місцезнаходження.

Працівники поліції звертаються до громадян із порадою не довіряти незнайомим телефонним співрозмовникам. На жаль, неможливо передбачити, яка наступна злочинна ідея виникне у шахраїв і яку нову схему вони реалізують. Якщо у телефонній розмові незнайомці пропонують вам змінити тарифний план, кредитний ліміт банківської картки тощо, краще відмовтеся від такої пропозиції та зверніться до найближчої установи банку чи оператора мобільного зв’язку для вирішення вашого питання. Будьте максимально пильними та обережними, не дайте жодного шансу збагатитися за ваш рахунок!

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux