Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція закликає громадян долучитися до боротьби з самогоноварінням
Опубліковано 26 січня 2019 року о 10:19

Працівники Глухівського відділу поліції не припиняють роботу по виявленню та припиненню діяльності самогонних «точок»,  а вилучену апаратуру для виготовлення  саморобної горілки та готову продукцію знищують. Правоохоронці закликають громадян не залишатися осторонь проблеми самогоноваріння та повідомляти до найближчого відділку про осіб, котрі займаються цим «промислом».

З початку нинішнього року правоохоронці Глухівщини склали адміністративні протоколи  за виготовлення та продаж самогону 19 жителів міста та району та знищили 22 літра готової «продукції».

Однак не тільки самогон становить серйозну загрозу життю та здоров‘ю громадян, фальсифікована алкогольна продукція теж є небезпечною. Адже невідомо, в яких умовах вона виготовлялась та розфасовувалась, які речовини  входять до її складу, в яких умовах і тарі зберігалась. Нерідко після вживання такої оковитої громадяни потрапляють до лікарень з важкими, іноді – смертельними отруєннями. Більш того, жертвами «зеленого змія»  стають зовсім молоді люди, котрі в силу певних причин зважуються на придбання горілки сумнівної якості.

Алкоголь не тільки калічить людські долі чи розбиває сім‘ї – часто саме він непоправно руйнує фізичне здоров‘я людини і призводить до незворотньої деградації особистості. Будучи не в силах змусити себе кинути пияцтво, подолати своє безвілля, людина живе практично одним днем, а тому не замислюється над своєю поведінкою і способом життя. Зі зростом алкогольної інтоксикації моральні принципи зводяться до задоволення тільки найелементарніших фізіологічних потреб. Тому такі люди часто мають більш ніж неохайний вигляд, живуть у примітивних побутових умовах, їх розмови відрізняються нецензурною лайкою, а поведінка – егоїстичністю та відсутністю моральних кордонів.

Через зловживання алкоголем людина найбільш схильна до вчинення правопорушення. Убивства, спричинення тяжких тілесних ушкоджень, хуліганства та пограбування – це неповний перелік тих злочинів, що були скоєні  громадянами у стані сп‘яніння.  

Але це – наслідки. З причинами цього явища боротися потрібно спільним зусиллями влади, громадськості та поліції.

Тому глухівські правоохоронці звертаються до всіх небайдужих громадян з закликом не залишатися осторонь проблеми, а повідомляти про факти самогоноваріння та реалізації незаконного алкоголю до найближчого  підрозділу поліції, або на «гарячу» лінію «102». Ваше повідомлення буде перевірене, а правопорушники – притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Відділ комунікації поліції Сумщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux