Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Сумщини розшукує шахраїв, які за вихідні одурили шістьох людей
Опубліковано 04 березня 2019 року о 12:10

Зловмисники видурили близько п’ятдесяти тисяч гривень у жителів Сум, Тростянецького, Лебединського, Білопільського та Конотопського  районів. Поліція просить громадян, бути уважними і обережними аби не потрапити на гачок шахраїв та не втратити всі свої заощадження.

До чергової частини Білопільського відділення поліції звернулася 56-річна  жителька Ворожби, та повідомила, що стала жертвою шахрайства. Як виявилося, вдень до неї на мобільний телефон зателефонував невідомий, що назвався представником компанії стільникового зв’язку, і повідомив, що жінка нібито виграла гроші.  А для того, щоб їх отримати, треба повідомити  йому код з «смс» повідомлення, яке їй прийде на мобільний телефон. Таким чином, дізнавшись необхідну йому конфіденційну інформацію, шахрай примудрився викрасти з банківської картки жінки майже сімнадцять тисяч гривень.

У Тростянці, невідомий шахрай, зателефонувавши 37-річній жінці, назвався представником банку, та під приводом розблокування її нібито заблокованої банківської картки, дізнався код доступу з «смс» повідомлення  та викрав з карткового банківського рахунку 10 000 гривень.

Від подібної шахрайської схеми постраждав і 59-річний житель села Василівка Лебединського району, з банківської картки якого було викрадено 7000 гривень.

У вихідні від злочинних дій шахрая  постраждала ще й 80-річна жителька обласного центру. Зловмисник, зателефонувавши літній жінці, назвався її зятем, та попрохав позичити йому 5000 гривень. Бабуся не відмовила «родичу», і передала пакунок з грошима невідомому, якого нібито прислав «зять».

А до 82-річного жителя Сум зателефонував невідомий зловмисник, який назвавшись онуком, заявив, що нібито скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

І тепер, аби допомогти постраждалим на лікування та щоб не потрапити до в’язниці, йому необхідні гроші. Старенький повірив «онукові», зібрав всі свої заощадження, 5000 гривень та 250 доларів США і передав їх невідомому з рук в руки.

За всіма фактами шахрайств поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочала розшук злочинців.

Правоохоронці  вкотре застерігають громадян від вчинення ними необдуманих кроків при спілкуванні з незнайомими людьми. Пам’ятайте, якщо вам телефонують невідомі, представляючись працівниками банківських установ, і пропонують у телефонному режимі здійснити будь-які банківські операції з перерахунку грошей на той чи інший рахунок, намагаються дізнатися у вас конфіденційну інформацію, номер рахунку, пін-коди тощо, - знайте, так діють шахраї. Тож необхідно відразу  покласти трубку, якщо розмова відбувається по телефону, або ж сказати чітке «ні», якщо йде спілкування «в живу», та повідомити поліцію. Завжди пам’ятайте, Ваша безпека у ваших руках.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux