Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Сумщини підводить проміжні підсумки операції «Мігрант»
Опубліковано 01 листопада 2019 року о 13:07

Оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант», розпочаті 18 жовтня поліцією на території області, спрямовані на виявлення нелегальних мігрантів та іноземців, що порушують  чинне законодавство України, розкриття скоєних ними злочинів та притягнення виявлених зловмисників до відповідальності.

Згідно обліків поліцейських та міграційних служб, на сьогодні в області проживає загалом майже вісім з половиною тисяч іноземців, 2580 з яких – в місті Суми. Тимчасово зареєстрували своє проживання в нашому регіоні 2765 іноземних громадян.

Відтак, правоохоронці  в ході операції провели ряд заходів стосовно дотримання іноземцями правил перебування в Україні, ними були відпрацьовані місця найбільш масового перебування та проживання цих громадян, а також ті заклади, організації та установи, де іноземці  можуть перебувати в силу своїх традицій, працевлаштування, навчання тощо.

З початку операції поліцейські виявили 3 факти злочинів, скоєних жителями інших держав: один іноземець незаконно зберігав наркотики, двоє були викриті у вчиненні серії крадіжок майна громадян.

До підрозділів державної міграційної служби направлені 6 подань про скасування посвідки на тимчасове проживання в Україні, 2 подання про скасування посвідок на постійне проживання, 1 подання про скасування дозволу на імміграцію. Також подано 17 подань про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства в країну походження, з них вже задоволено 11 подань. Стосовно 14 іноземних громадян подані відповідні  матеріали про заборону в’їзду на територію України.

Працівники поліції Сумщини виявили 92 факти порушення іноземцями  вимог адміністративного законодавства України. З них левова частка, 48 протоколів, складені саме  за порушення правил дорожнього руху та безпеки на транспорті:  24 - за перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкісного руху; ще 1 водій іноземець знаходився за кермом у стані сп‘яніння; 6 - за керування транспортними засобами без відповідних документів; ще 6 осіб - за інші порушення правил дорожнього руху; 5 іноземців керували автівками, що мали несправності; 4  - порушили правила користуванням ременем безпеки або шоломом. За порушення ПДР пішоходами-іноземцями складено 2 адмінпротоколи.  27 адмінпротоколів складено за куріння іноземцями тютюнових виробів в заборонених місцях; 9 - за розпивання алкогольних напоїв у громадських місцях; 1 - за порушення правил про валютні операції; 1 - за порушення державних стандартів у сфері благоустрою; 2 - за вчинення насильства в сім‘ї;  1 - за завідомо неправдивий виклик спецслужб; 1-  за злісне непокору законним вимогам поліцейського; 1 - за порушення правил перевезення небезпечних вантажів та ще 1 – за невиконання батьківських обов’язків.

Операція триватиме до 19 листопада, однак і після її завершення робота по перевірці дотримання іноземцями українського законодавства буде проводитися й надалі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux