Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція регіону нагадує громадянам правила безпечного відпочинку дітей на воді
Опубліковано 25 червня 2020 року о 12:18

Аби запобігти нещасним випадкам, інспектор ювенальної превенції та інспектори секторів реагування патрульної поліції Тростянецького відділення поліції під час рейдів навідалися до місцевих водойм і поспілкувалися з відпочивальниками. Особливу увагу правоохоронці приділили тим з громадян, хто привіз на активний відпочинок своїх дітей.

Поліцейські застерегли: не слід полишати малечу без уваги хоч у воді, хоч на березі, потрібно слідкувати за температурним режимом води та повітря і не допускати, аби дитина купалася довше 15 хвилин.

 «Безпека дітей – один з пріоритетних напрямків у нашій роботі. Щосезону ми проводимо профілактичну роботу з усіма віковими категоріями та застерігаємо всіх від непоправної біди, - говорить Ганна Олійник, інспектор ювенальної превенції Тростянецького відділення поліції. -  Літо не є виключенням. В цей період особливу увагу приділяємо роботі з відпочиваючим на місцевих пляжах і просто біля водойм. Дитина по своїй природі жвава та непосидюча, їй достатньо буквально секунди, аби опинитися у воді. Тому ми закликаємо батьків постійно пильнувати за малечею не тільки під час купання, а й на суші».

Кожному з відпочивальників правоохоронці залишали спеціальні пам’ятки з переліком найважливіших правил безпечного відпочинку на воді:

 - Не пускайте дітей відпочивати біля водойм без нагляду дорослих!

- Пильнуйте за дитиною не тільки під час купання, а й на березі. Неуважність дорослих у цій ситуації може коштувати малечі життя.

- Не дозволяйте дитині пірнати, особливу з берега. Дно водойми може бути глибоким і дитина не зможе самостійно виплисти. Якщо ж водойма виявиться мілкою, то дитина може отримати серйозну травму.

- Обов’язково використовуйте плавальні засоби для дітей. Навіть якщо ваша дитина і навчилася плавати, то є  можливість, що вона (як і ви) переоцінить свої можливості, і сили закінчаться раніше, ніж юний плавець зможе дістатися безпечної ділянки чи до берега.

- Застережіть про небезпеку річок з сильною течією, пірнання у незнайомі водойми. Це правило стосується всіх вікових категорій. Особливу увагу приділіть підліткам, які найчастіше самостійно їдуть купатися.

- Обережно поводьтеся на надувних матрацах, стежте, щоб їх не відносило течією від берега. Ця небезпека чатує не тільки на дітей, а й на дорослих.

Дотримуйтесь цих простих правил, і нехай ваш відпочинок принесе вам та вашим дітям тільки задоволення.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux