Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Охтирщини нагадує про запровадження додаткових обмежень
Опубліковано 05 червня 2022 року о 10:00

Необачне ігнорування обмежень пов’язаних із запровадженим воєнним станом, а також вимоги дотримання комендантської години може призвести до накладення адміністративного стягнення чи інших більш тяжких наслідків.

Напередодні вечері, близько 23 години до Охтирського районного відділу поліції надійшло звернення від мешканки одного із сіл Охтирського району про те, що вона разом зі своєю 22 - річною донькою заблукала в лісі поблизу с. Доброславівка. Під час розмови мова заявниці була млявою та нечіткою, проявлялися ознаки перебування в стані алкогольного сп’яніння.

На пошуки «заблукавших» громадянок було направлено слідчо-оперативну групу поліції та орієнтовано особовий склад всіх автомобільних та піших патрулів та інших нарядів.

Проведеними заходами вже за 4 години було встановлено місцезнаходження вищевказаних громадянок. В подальшому було встановлено, що останні перебували на відпочинку неподалік с. Доброславівка Охтирського району та коли стемніло вирішили повернутися додому, до сусіднього села, пройшовши через ліс, де в результаті і заблукали.

Поліція закликає громадян залишатися свідомими та дотримуватися норм чинного законодавства України та обмежень, які веденні в умовах воєнного стану.

Розраховуйте раціонально свій час, намагайтеся закінчувати всі справи, з урахуванням часу необхідного для повернення до місця мешкання до початку комендантської години, яка діє з 22.00 вечора до 05.00 ранку.

Якщо Ви заблукали або опинилися в незнайомому місці та не знаєте, як Вам дістатися до місця проживання, не чекайте початку комендантської години, зверніться до поліції на лінію «102» та повідомте про свою проблему.

В ситуації, яка склалася в сьогоденні, кожен повинен зрозуміти, що ігнорування чи легковажне ставлення до обмежень введених під час воєнного стану, може призвести не лише до накладення адміністративного штрафу за порушення комендантської години, а й до більш тяжких наслідків, оскільки особа, яка перебуває в нічний час не вдома, а ходить в лісовому масиві своєю поведінкою викликає значні підозри, в тому числі належності до «диверсійних груп».

Охтирський відділ поліції вкотре нагадує громадянам, що наказом командування прикордонного загону, у зв'язку з розміщенням населених пунктів Охтирського району на кордоні з державою-агресором, до закінчення воєнного стану, введено на території району додаткові обмеження, а саме:

1. Заборонено будь-яке пересування цивільних осіб в смузі місцевості вздовж державного кордону завширшки 1 км, окрім територій населених пунктів, які прилягають до державного кордону.

2. У межах решти території контрольованого прикордонного району заборонено:

-пересування осіб та транспортних засобів (окрім автомобілів екстреної медичної допомоги), проведення всіх видів робіт поза населеними пунктами з 21.00 год. вечора до 07.00 год. ранку;

- здійснення будь-яких польотів легкомоторних літальних апаратів, квадрокоптерів та інших безпілотних літальних апаратів, повітряних безмоторних засобів пересування;

- рибальство, проведення різного роду відпочинку, плавання всіх видів плавзасобів на річках, озерах, інших водоймах;

- пересування та перебування осіб у лісових масивах та лісосмугах (за винятком працівників відповідних установ та організацій, на яких покладено обов’язки контролю за збереженням природних ресурсів пересування та перебування яких у лісових масивах та лісосмугах здійснювати після інформування начальників підрозділів охорони державного кордону не пізніше, ніж за 2 години до початку робіт та негайного інформування після їх закінчення).

3. У межах контрольованих прикордонних районів, заборонити:

- організацію та здійснення полювання;

- носіння військової форми одягу (будь яких елементів військової форми одягу) цивільним населенням, окрім складових сил безпеки та оборони.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux