Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Сумщини закликає батьків не залишати дітей без нагляду під час канікул.
Опубліковано 12 червня 2023 року о 11:39

За період 2023 року на території Сумської області поліцейські отримали 116 звернень про зникнення 120 неповнолітніх. Спільними зусиллями правоохоронців, всі діти були відшукані та повернуті батькам. Наразі, життю та здоров’ю неповнолітніх нічого не загрожує.


Поради для батьків, аби Ваша дитина не загубилась:


- Батьки відіграють важливу роль у житті своїх дітей, зокрема, в організації їх дозвілля та сприянні їх розвитку. Спілкуйтеся зі своїми дітьми про те, які види дозвілля є прийнятними та неприйнятними для вашої родини. Встановіть чіткі правила щодо використання електронних пристроїв, годин відходу до сну та інших справ, що стосуються дозвілля.


- Перевіряйте акаунти дитини в соціальних мережах та групи, до яких вона приєдналася; переглядайте зміст спілкування в приватних чатах; контролюйте відео та фото, які зберігаються на гаджетах вашої дитини; звертайте увагу на її коло спілкування.


- Нагадайте дитині правила техніки безпеки в будинку, зверніть її увагу на те, що москіта сітка не захищає, опиратися на неї небезпечно. Краще унеможливте доступ до вікна та не залишайте малечу без нагляду.


- Проводьте з дитиною бесіди, як поводитися в натовпі. Дайте чіткі інструкції, що робити, якщо загубилась. Проговорюйте та визначайте місце, де зустрінетесь, якщо раптом загубиться.


- Якщо дитина маленька й не може назвати своє та ваше імена, зробіть бейдж чи бирку зі своїми ім’ям та контактами. Прикріпіть бирку до одягу, який дитина не залишить, або покладіть до кишені дитини записку. Увімкніть геолокацію на телефоні дитини або скористайтесь смартгодинником з геолокацією.


Повідомити про зникнення дитини можна не тільки за номером «102», але й через інші комунікаційні платформи:


«Діти Війни» https://childrenofwar.gov.ua/ - державний портал з розшуку дітей


Чат-бот «Пошук дітей» у Telegram-каналі для спрощення процедури подачі інформації до поліції про зниклу дитину під час війни – https://t.me/poshukditei_bot


Мобільний додаток з пошуку дітей «Reunite Ukraine».


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux