Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Сумщини розшукує шахраїв, які заволоділи грошима своїх жертв під приводом купівлі та продажу товарів
Опубліковано 14 травня 2024 року о 11:03

Поліція знову нагадує громадянам, що шахраї , аби зірвати куш, вигадують нові та вдосконалюють давно відомі способи відбирання грошей у своїх жертв.


До Сумського районного управління поліції звернувся 40-річний житель обласного центру та повідомив, що став жертвою шахрайства, коли хотів придбати собі електросамокат, об’яву про продаж якого знайшов на сайті оголошень "OLX". Чоловік перевів гроші в сумі 6 413 гривень «продавцеві», а той, отримавши кошти, відразу ж перестав виходити на зв'язок з покупцем.


В Сумах, від злочинних дій шахрайки, яка в соціальній мережі "Facebook" розмістила оголошення для всіх бажаючих «заробити гроші на здачі в оренду своїх банківських карток», постраждав чоловік. Він повірив аферистці, а та, замість обіцяного громадянину прибутку, зняла та привласнила всі гроші небораки у сумі 21 327 гривень, та на додачу до цього оформила на його ім’я кілька кредитів в різних фінансових установах.


Тридцятирічний житель Сумського району, у месенджері "Viber", знайшов оголошення про продаж автозапчастин з Європи. Обравши потрібне, чоловік перерахував гроші в сумі майже 4000 гривень на вказану йому банківську картку. Та не зважаючи на те, що відтоді минуло вже чимало часу, запчастин чоловік так і не отримав. Гроші, звісно, теж втратив.


В місті Охтирка 48-річний чоловік втратив гроші в сумі понад 55 000 гривень , коли через сайт оголошень "OLX"намагався придбати мережевий інвертор у невідомого. Чоловік, не здогадуючись, що натрапив на шахрая, відправив на вказаний йому рахунок всю суму, але потрібну річ так і не отримав.


У Кролевці, невстановлена особа, за допомогою соціальної мережі "Instagram", під приводом продажу весільної сукні, шахрайським шляхом заволоділа грошима в сумі 13 550 гривень, які жінка перерахувала на вказану їй банківську картку.


В Сумах жертвою злочинців став занадто довірливий чоловік 28-ми років. Отримавши в месенджері «Telegram» повідомлення, нібито від товариша, з проханням позичити йому грошей, чоловік відправив на вказаний номер банківської картки 13 000 гривень. А згодом з’ясував, що аккаунт приятеля було зламано , а таку велику суму чоловік відправив шахраєві.


За всіма фактами злочинів у поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Розпочалося слідство.


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux