Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Сумщини радить громадянам бути уважними аби не потрапити в пастки шахраїв
Опубліковано 29 листопада 2023 року о 11:05

Правоохоронці нагадують, що різного роду аферисти, з метою власного збагачення, щодня вигадують нові та успішно використовують старі способи видурювання грошей у довірливих громадян. Тож будьте уважні та обережні, аби не втратити свої заощадження.


В Сумах від злочинних дій шахрая  постраждала 42-річна місцева жителька. Жінка хотіла придбати собі шубу, та знайшла потрібну річ на одному з Інтернет-магазинів. Продавець одягу зажадав, аби вона спочатку внесла гроші за шубу, та надав їй номер картки, куди треба було відправити кошти. Жінка виконала вказівку «продавця» і перерахувала йому 1500 гривень. Проте зловмисник відразу ж після отримання коштів перестав виходити з нею на зв'язок.  


Вчора з власної необачності втратив велику суму грошей 37-річний житель Сум.  Вдень невідома особа в месенджері, від імені його ж знайомого, попросила у нього в борг 12000 гривень. Замість того, щоб вибрати хвилину і зателефонувати знайомому, та з’ясувати, чи справді йому потрібні гроші в борг, чоловік з легкістю відправив необхідну суму на вказану йому банківську картку. Коли ж справу було зроблено - зателефонував своєму знайому і дізнався, що його месенджер зламали, а гроші він відправив шахраю.


До Роменського районного відділу поліції звернулася 42-річна жителька села Анастасівка та повідомила правоохоронців, що стала жертвою шахраїв. Виявилося, що день тому, в одній з соціальні мереж, жінка натрапила на інформацію про виплату грошової допомоги. Перейшовши за посиланням громадянка ввела всю необхідну інформацію, яка до речі є конфіденційною, та стала чекати грошей. Але вже дуже скоро на телефон отримала повідомлення з банку, про те, що з її банківської карти були списані гроші у сумі 15 210 гривень. Така ось вона «допомога» від невідомих сайтів та соціальних мереж.


А 49-річній жителька міста Буринь, прагнучи отримати «грошову допомогу для тих хто не перетинав кордон», (інформацію про це жінка теж знайшла у соціальній мережі), та перейшовши за посиланням, вона ввела анкетні дані та свій пароль від банківської картки і виявила, що з рахунку зникло  1800 гривень.  Жінка вчасно схаменулася, зателефонувала до банку та встигла заблокувати свої банківські картки. 


Поліція закликає громадян не вірити різним сумнівним пропозиціям, розміщеним  в соціальних мережах, на невідомих сайтах, де нібито пропонують фінансову допомогу. Як свідчать вище наведені приклади, всі вони завершуються  фінансовими втратами, розчаруванням та втраченими нервами.


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux