Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція попереджає! Шахраї почали використовувати схему відбирання у людей грошей під приводом гадання в мережі Інтернет
Опубліковано 17 вересня 2024 року о 10:56

Молода сумчанка, піддавшись шантажу, через власну необачність та довірливість, відправила зловмисникам 18 000 гривень. Правоохоронці радять не надавати невідомим особам будь-яку інформацію про себе та свою родину.


До Сумського районного управління поліції звернулася молода сумчанка, з заявою про злочин. Як з’ясувалося, жінка, що мала проблеми в родині, не знала як їх вирішити самостійно, тож вирішила звернутися за допомогою до ворожки. Знайшовши в соціальній мережі «Facebook» повідомлення, про те, що жінка на ім’я Ольга може безкоштовно поворожити на картах та допомогти у вирішені сімейного питання, сумчанка зв’язалася з нею.


Та в переписці пообіцяла, що все в чужій родині виправить та відновить добрі стосунки з чоловіком, і попросила, аби клієнтка надіслала їй сімейні фотографії та деяку інформацію про себе і близьких людей. Не очікуючи біди, сумчанка виконала прохання. А вже через деякий час з нею зв’язалася ворожка, заявила, що зробила все потрібне і озвучила гонорар 2 000 гривень за послугу ворожіння.


Жінка, звісно ж, відмовилася платити, нагадавши ворожці, що в неї на сторінці в соціальній мережі було написано про безоплатне ворожіння. І тоді почався шантаж та вимагання значно більших сум. Зловмисниця, чи зловмисник, що ховався під ім’ям «Ольга», з надісланих раніше фотографій у фотошопі виготовив різні «сороміцькі і компрометуючі жінку фотографії», відповідний цьому текст та став погрожувати оприлюдненням їх на широкий загал та поширенням серед знайомих і друзів сумчанки. Аби цього не сталося, жінка була змушена перерахувати шахраєві і вимагачу спочатку 10 000 гривень, потім 5 000 гривень, потім ще три.


Врешті доведена до відчаю громадянка, зрозуміла, що викачка грошей з неї може тривати безкінечно та звернулася до поліції. Наразі у поліції проводять перевірку та вирішується питання про відкриття кримінального провадження.


Правоохоронці вкотре звертаються до громадян з проханням бути обережними у спілкуванні з невідомими людьми та замовлянні у них різного роду послуг. Ні в якому разі не надавайте невідомо кому інформацію про себе, про своїх близьких родичів, фотографії свої і своїх дітей, конфіденційну інформацію стосовно власних банківських карток, тощо. Знайте, все це не чисті на руку ділки можуть використати на власний розсуд і лише нашкодити вам.


Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux